משהו מוזר

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/04/2014 | 15:59 | מאת: יעל

בימים האחרונים לקחתי מצה אחת וריבת סנדפו ללא סוכר, וזה העלה לי את הסוכר ל200, שאני בדרך כלל מגיעה עד ל130 . אחרי כמה ימים כשהסוכר היה גבוה לקחתי גלוקומין חצי , עשה לי שלשול, התחלתי לאכול אורז צנימים, וגם היום אורז וצנימים, והסוכר עדיין יחסית גבוה.א. האם גלוקומין עושה שלשול, ב.האם סוכר גבוה קשור עם בעיות בכיס מרה, כבד, לבלב, כי אני אחרי ניתוח כיס מרה, והבדיקות כבד שלי עדיין גבוהות ואני מועמדת לבדיקת אמ.אר.סי.פי. ולא יודעת מה יש לי. האם ללכת למיון עם התופעות האלה. לא שקטה.

13/04/2014 | 22:51 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלוםלך במרים רבים נטילת מטפורמין (גלוקופאג'=גלוקומין) גורמת לכאבי בטן ושלשולים, ועל כן בחלק מהמטופלים לא ניתןלהמשיך בטיפול בתרופה זו.מצה שווה לשתי פרוסות לחם ועם ריבה זה מעלה את תגובת הסוכר.

15/04/2014 | 15:58 | מאת: נינה

שלום לי יש סכרת סוג 2 שנים רבות ואני נוטלת מטפורמין שזה כמו גלוקומין. שניהם גורמים לי שלשולים וכאבי בטן. אני מפסיקה נטילה ליומיים שלושה וחוזרת לבלוע אותם כי אני לא רוצה להזריק הרבה מדי אינסולין שגרמו לי להשמין מאד. כמו שנאמר: זה נבלה וזה טריפה......

מנהל פורום סוכרת