גלוקוז גבוה בדם בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/10/2013 | 08:46 | מאת: מ

שלום, אני בשבוע החמישי להריון. בבדיקת דם בשבוע שעבר נמצא ערך גלוקוז בצום 99 (מדובר בעלייה ביחס לערכים שנמדדו לפני כחודשיים שנעו באזור ה-90). בבדיקת PPG השבוע (ולאחר מספר ימים של דיאטה מועטת סוכרים ופחמימות פשוטות) התקבלו ערכים כדלקמן: PPG 0 - 95; PPG 120 - 84. אשמח להסבר ראשוני בדבר משמעות התוצאות. (האם ההריון יכול להשפיע בשלב כ"כ התחלתי על ערכי הסוכר?) תודה מראש.

21/10/2013 | 18:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך התוצאות בשלב זה סבירות. מומלץ לבצע בעוד 8 שבועות מבחן נטילת 50 גר גלוקוז ובדיקת הסוכר שעה לאחר מכן תוך תאום עם הרופא המטפל בך.

מנהל פורום סוכרת