לקיחת תוספים

דיון מתוך פורום  סוכרת

02/04/2012 | 11:04 | מאת: ורד

שלום רב, אימי חולת סכרת ולאחרונה התגלה סרטן הכבד רצינו לדעת לגבי מינון תוספות מזון של קינמון, כורכומין חמוציות וסודה לשתיה מה המיגבלה לגבי איזון הסכרת. האם כפית קינמון ליום, כדור כורכומין, כדור חמוציות וכפית סודה לשתיה אינו מזיק לרמת סוכר . בתודה מראש

02/04/2012 | 21:38 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כרל החומרים שהזכרת בכמויות שהזכרת אינם "מזיקים, לחולי סוכרת אך מאידך אין שום סיבה לקחתם, מה עוד שבמינונים נמוכים אין בנטילתם שום תועלת (מלבד לחשבון הבנק של היצרנים והמפרסמים...) קינמון- היו דיווחים בעבר שנטילת כמויות של 3-6 גרם הפחיתה סוכר בצום. כשניסו לחזור על הניסויים במדינה אחרת לא היו שום תוצאות משמעותיות. במאמר מסכם שעשה מטאנליזה של כל הפרסומים בנושאי קנמון בבני אדם עם סוכרת ופורסם בעתון מקצועי רציני המסקנה היא שאין להמליץ על שימוש בקינמון ל,איזון, סוכרת. בגרמניה גםמזהירים מכך בחלק מסוגעי הקינמון קיים חומר המפריע לקרישת הדם ויש להזהר. כורכומין הוא חומר המשמש כצבע מאכל צהבהב וכתבלין. הכמויות לאיזון סוכרת בבני אדם הן לא פרקטיות כי הן גדולות מאד (גם שק בצל ליום יוריד סוכר...).יש לו אמנם פעילות אנטי חמצונית אך במחקרים כפולח סמיות לא הוכח משמעותית שהוא טוב לטיפול בסוכרתים לזמן ממושך. החמוציות טובות להיחמצת השתן ומניעת זיהומי שתן חוזרים בנשים סוכרתיות, יש להם גם ךעילות אנטי חימצונית אך אינם מהוןוים חלק מהטיפול הקבוע לאיזון סוכרת. סודה לשתיה טובה נגד צרבת, ואינה תורמת לאיזון של הסוכרת. אז בשביל מה אמך צריכה את כל התוספים הללו בעלל?

מנהל פורום סוכרת