מה מותר או אסור לאכול לחולי סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/10/2001 | 20:59 | מאת: משה

היכן אני יכול להשיג את החומר מה מותר או אסור לאכול לחולי סכרת

09/10/2001 | 15:18 | מאת: לזר

שלום משה, רשימה כזאת קיימת רק בראש. היא לא תקיפה לכל אחד. אם אתה מטפל בעצמך תראה שהרשימה לא קיימת בכלל. חג שמח לזר

11/10/2001 | 14:07 | מאת: adi

משה, 1. אתה אמור לשאול את הרופא או הדיאטנית שלך. אם אין לך כזו, לכל מרכז רפואי יש מרכז שמתמחה בסוכרת. שווה לשאול שם. 2. תחפש מוצרים עם סמל האגודה. לזר יגיד לי שזה לא נכון אולם זה לא נכון לגביו אבל לגבי אחרים יכול להיות שכן. עדי

11/10/2001 | 14:54 | מאת: לזר

בסדר עדי, לא מזיק לאכול עם חותמת, נכון! לזר

11/10/2001 | 15:40 | מאת: לזר

שלום משה ואני מקווה גם עדי, אם אתה מעוניין לאכול בהתאם לתקן האגודה לסוכרת, הנה הקישורית אל הדף המתאים: http://www.sukeret.co.il/wait_i1.htm כל סוגי המזון הבדוקים על ידי האגודה נמצאים שם ברשימה בסוף. מאידך, אני מעריך רק את המוצר של תלמה בשם בראנפלקס, שהוא חקוי לא רע של ה"אול בראן פלקס" שאני אוכל בבוקר עם חלב לפני ארוחת הבוקר. למה אני לא "מת" על מזון דיאט? נכון שזו השאלה? אם הממתיק במזון המזויף הזה הוא סורביטול, אז עדיף לאכול את המוצר המקורי, משום שהסורביטול שווה ערך תזונתי ומשקלי לפחמימות!!! בארץ יש כמה מוטציות של המזון: דיאט (לא מוכר בחו"ל) לייט - ידוע גם בחו"ל "תו תקן" של האגודה שלנו - מיוחד לישראלים. בין הדיאט והלייט כנראה ההבדל הוא באחוז השומן במזון. האחד הוא דל שומן והשני דל סוכר. אולי משהו עוד יסביר לי את ההבדל. "לגבי תו התקן" אתה יכול להתרשם מרמת ההסבר של האגודה כאשר תקרא את הדף. פשוט מזלזלים בנו, בדיוק כך. הרבה מלל בדף - מלא פרופגנדה (תעמולה). אני לוקח אותה כמות אינסולין באשר אני אוכל דייט או לא - אצלי זה בדוק. בכלל, הדף טוען, שאלה סוגי מזון "לפינוק" ובהחלט אפשר להחליף אותם. עוד כתוב, שעל גבי התוית של המזון אומרים לך במה להחליף! לבריאות! אני לא רוצה להרחיב את הדיבור יותר, אבל יש לי מה לומר.... לפני שאתה הולך להעניש את עצמך, תוכל פעם לא דייט ותבדוק. אחר כך תוכל דייט ותבדוק. אז, שלח לי כמה מילים, בסדר? לזר

11/10/2001 | 15:44 | מאת: משה

תודה על העזרה בתשובות זה ממש עושה לי טוב לחלק את זה אתכם וטוב שיש אנשים טובים באמצע הדרך

11/10/2001 | 22:05 | מאת: מלכה

משה כתב/ה: > > היכן אני יכול להשיג את החומר מה מותר או אסור לאכול לחולי סכרת

מנהל פורום סוכרת