דיאטה דלת פחמימות לסוכרתיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/06/2003 | 21:21 | מאת: סוגב

האם דיאטות דלות פחמימות (אטקינס, ZONE) מתאימות לסוכרת סוג 2? האם יש בהן סיכון לקטוזיס ואיך אפשר להמנע ממנו? בתודה!

01/06/2003 | 23:15 | מאת: ניקולט

שלום רב, לפי כל המחקרים האחרונים , וגם מנסיון עם סוכרתיים יש תשובה אחת די חד משמעית. הדיאטה המסורתית של הרבה ארוחות קטנות מאוזנות מבחינת אבות המזון במשך כל היום עם יתרון ברור לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך היא המומלצת לסוכרתיים טייפ2. הדיאטות שהזכרת לא מומלצות לסוכרתיים . וגם לבריאים לא מומלצת לזמן ממושך.

02/06/2003 | 10:50 | מאת: סוגב

תודה! איפה ניתן למצוא חומר נוסף? ניקולט כתב/ה: > > שלום רב, > לפי כל המחקרים האחרונים , וגם מנסיון עם סוכרתיים יש תשובה אחת > די חד משמעית. > הדיאטה המסורתית של הרבה ארוחות קטנות מאוזנות מבחינת אבות > המזון במשך כל היום עם יתרון ברור לפחמימות בעלות אינדקס גליקמי > נמוך היא המומלצת לסוכרתיים טייפ2. > הדיאטות שהזכרת לא מומלצות לסוכרתיים . וגם לבריאים לא מומלצת > לזמן ממושך.

02/06/2003 | 13:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך סוגב דיאטת אטקינס עברה מהעולם לפני כעשרים שנה, ומשום מה שבה ועלתה שוב לתחיה בארץ ובעולם. לדעתי אין היא מתאימה לסוכרתיים משני טעמים: א. הסוכרתיים נזקקים לכמות מינמלית של 150 גר פחמימות ליממה לשם פעילות תקינה של המוח (אם יש.0)* ועל מנת למנוע קטוזיס, ואין יותר טוב מפחמימות מורכבות (דוגמת לחם שחור או לחם דגנים) לענות לצורך זה. ב. כלכלה עירת חלבון עלולה לגקרום לעומס על הכליה, ןסוכרתיים רבים אשר מראים סימנים ראשונים של "בריחת" חלבון, כמן רמות גבוליות של מיקרואלבומין בשתן, נדרשים לצמצם משמעותית את כמות החלבון ביממה. גם התיאוריה של אכילת שומנים חופשית לא תואמת את הנטיה של הסוכרתים לעלית רמות השומנים בדם. עקרונית, כלכלה מאוזנת, ש 55% פחמימות מורכבות בדיאטה, עשירה בסיבין תזונתיים,לא יותר מ 30% שומן ו% 15 עד 20% חלבון , רצוי מהצו (קטניות), נראית סבירה לסוכרתים. [לידע נוסף - מומלץ לעיין בפרקים על "הכלכלה בסוכרת" הסיבין התזונתיים בסוכרת" בספרי: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי"}

מנהל פורום סוכרת