לחם ותפוחי אדמה ....

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/01/2017 | 11:42 | מאת: זקוק להדרכה .....

מכסימום לחם שאני יכול להרשות לעצמי בארוחה, זה פרוסה אחת מחיטה מליאה. שתי פרוסות, או פיתה, או בגט, או תפוח אדמה, לוקחים אותי ל- 250 שלוקח שעות להוריד. האם להקפיד על פרוסה אחת ויהי מה, או שאני יכול להרשות לעצמי מעת לעת 2 פרוסות, או פיתה, או לאפה ולהמריא בסוכר? לוקח טוג'או וג'נואט. A1c האחרון היה: 6.2 וגם זה שלפניו היה בסדר.

12/01/2017 | 12:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מינימום כמות הלחם מחיטה מלאה או לחם דגנים הנדרש לסוכרתי הוא בהיקף של 3 פרוסות ליממה ואם אינך שמן ניתן להגיע עד 5-6. ההתאמה המומלצת לך מבחינת הפחמימות המורכבות צריכה להיערך על ידי דיאטנית שמבינה בסוכרת שתעבור איתך על הרכב ארוחותיך ותייעץ לך כיצד להמשיך.

מנהל פורום סוכרת