jardiance

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/01/2017 | 23:42 | מאת: י

שלום, כמה שכיחה תופעת לוואי של diabetic ketoacidosis בקרב חולי סוכרת סוג 2 המטופלים ב jardiance? האם הסיכון גבוה יותר אצל קשישים או אצל הסובלים מירידה בתפקוד הכליות? תודה.

12/01/2017 | 12:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך התופעה של קטואצידוזיס בסוכרת מסוג 2 לנוטלי תרופות מהקבוצה של מעכבי שחלוף גלוקוז/נתרן היא לא שכיחה אך מסוכנת כשלעצמה. לאחר שבמעקב ה FDA בארה"ב דווח על 20 מקרים בשנה שהזדקקו לטיפול דחוף ומידי ואשפוז הFDA הוציא אזהרה בנידון ומבקש לדווח לו על מקרים נוספים. המנגנון לעדיין לא ברור בדיוק, ובמעל למחצית המקרים גם לא היה שום גורם סיכון מקדים לתופעה מסוכנת זו פרט לתרופה שנלקחה בממוצע כשבועיים לפני הופעת הקטואצידוזיס. שמופיע בעיקר בסוכרת מסוג 1 אך לא בסוכרת מסוג 2.

מנהל פורום סוכרת