העמסת סוכר 75 לאחר הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/12/2016 | 15:52 | מאת: מיטל

שלום, במהלך ההריון התגלתה לי סכרת הריון אשר הייתה מאוזנת בדיאטה בלבד. ביצעתי העמסת סוכר 75 לאחר 6 שבועות מהלידה (ילדתי בשבוע 38 ילד במשקל תקין 2.5 ק"ג ואני רזה) וקיבלתי תוצאה של 64 בצום ו-159 לאחר שעתיים. בנוסף בבדיקת A1C שביצעתי בהריון קיבלתי תוצאה של 4.8 ובהעמסת הסוכר קיבלתי תוצאה של 5.4. ראשית אני מעוניינת לדעת האם התוצאות יכולות להיות שונות מכיוון שאני מניקה הנקה מלאה ואיני ישנה הרבה (קמה לקטנצ'יק) ואם כן האם כדאי לי לחזור על ההעמסה עוד ב-6 שבועות? שנית האם התוצאות הללו מתארות התפתחות של סכרת ואם כן מאיזה סוג (1/2/MODY)? תודה רבה

26/12/2016 | 19:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מיטל, לקביעה הסופית אם נותרה אצלך או נותר סוכרת אחר הריון יש לבצע העמסת סוכר 75 3 חודשים אחר הלידה. בשלב זה עדיין מוקדם לקבוע אם בכלל

מנהל פורום סוכרת