שאלה על פירות

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

27/04/2014 | 02:36 | מאת: פיני

שלום א. מדברים הרבה על חשיבות אכילת תפוח עץ, בין השאר להורדת כולסטרול, אנטיאוקסידנט, ניקוי כבד ועוד. באיזה תפוח מדובר? ירוק? אדום? זן מסויים? או לא משנה? כמה צריך לאכול בשביל לקבל את הייתרונות הבריאותיים שבו? ב. האם כשחוצים פרי הדר (תפוז ולימון) ומשתמשים בחצי, ואת החצי הנותר משאירים ליום למחרת, האם הערכים התזונתיים והבריאותיים של החצי הנותר נשארים גם למחרת? (אני שואל את זה בין השאר כי התחלתי לשתות כל בוקר חצי כוס מים עם חצי לימון סחוט (וכף שמן זית) למטרת ניקוי כללי וכבד בפרט, כך שבכל יום אני משאיר ללמחרת חצי לימון, השאלה אם אני לא מפסיד בגלל זה, במידה ויש בעיה, האם אפשר לסחוט לימון שלם במקום חצי?) תודה רבה

שלום, היתרונות של התפו"ע ליום לאו דוקא מתיחס לצבע , ההמלצה היא לתפו"ע כמו גם תכונות שונות הקיימות בפירות אחרים ויש לשלב ולגוון כמובן במידה . לגבי חיתך פרי ההדר , כאשר הפרי חתוך ונישאר במקרר הוא מאבד מערכו התזונתי מה גם שפירות וירקות חתוכים שעומדים יכולים להוות מקור לחיידקים ופחות מומלץ . לשאלתך לסחוט לימון שלם הכמות גדולה ואינה מומלצת סיגל

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה