תוצאות ct עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש

30/11/2014 | 15:37 | מאת: שיר

בת 18 מחלת רקע אנדומטריוזיס בתוצאות רשום שהכל תקין פרט ל c3-4 : בלט דיסק פרא מדיאני ימני מיצר את הנוירופורמינה מימין עם לחץ על הרצסוס הימני. ובנוסף בסיכום כתוב: דיסקופטיה ימנית נצפתה בגובה c3-4 עם היצרות של הנוירופורמינה. מה זה אומר , מה עושים , ומה הטיפול?

01/12/2014 | 08:42 | מאת: עודד גבע

שלום רב, זה אומר שבחוליות צוואריות 3-4 יש היצרות של התעלה בה עובר חוט השדרה ויש ירידה בנפח הדיסק החוצץ ביניהן עם בלט שיוצר לחץ על עצב. התהליך בעיקרון הוא בלתי הפיך אך אפשר להקל את הכאבים והמיגבלות, אם יש כאלה, בטיפול קרניוסקראל. כאשר המצב מסכן חיים או מסכן בשיתוק עושים ניתוח, אך זה כבר לשיקול אורתופד. בהצלחה.

מנהל פורום שחרור מכאבים בטיפולי גב, צוואר וראש