פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

מחלת הפסוריאזיס הינה מחלה גנטית, כרונית ונכון להיום חשוכת מרפא אך ברוכת טיפולים. המחלה שכיחה ביותר ופוגעת בכ-2-3% מהאוכלוסיה בדרגות שונות של חומרה. המחלה מתבטאת לרוב בהופעה של רבדים אדומים מכוסי קשקשים לבנים המופיעים לרוב תחילה על המרפקים, הברכיים והקרקפת אך היכולים להופיע בכל מקום על פני העור. המחלה אינה מסכנת חיים למעט במקרים חריגים ונדירים ביותר והשלכותיה הן בעיקר פגיעה באסטטיות ובאיכות החיים של החולים. בכ- 1/3 מהחולים מתלווה למחלה העורית פגיעה בפרקים (ארטריטיס) העלולה לגרום לנכות. הטיפולים הקיימים למחלת הפסוריאזיס יעילים ברובם וחלקם מסוגלים להקנות הפוגות לא קצרות בפעילות המחלה. בשנים האחרונות חל שגשוג עצום בתחום המחקר היישומי בפיתוח תרופות למחלת הפסוריאזיס ומידי שנה אנו עדים לכניסה של תרופות חדשות ויעילות יותר ויותר, כאשר התרופות האחרונות והחמות ביותר הן התרופות הקרויות "ביולוגיות". חלק מתרופות אלה אף הוכנס לסל הבריאות. מחלת הפסוריאזיס היא מטבע הדברים מחלה המשפיעה רבות על אורח החיים וההתמודדות עם מצוקות החיים, בעיות של זוגיות, עבודה, צבא, מילואים ועוד. במחלה זו יש חשיבות מרובה להכרות ושיתוף בין חולים היכולים לספק מידע, עצות וחוויות משותפות מניסיונם העשיר ולעזור בכך אחד לשני בהתמודדות עם החיים עם המחלה. פן חשוב נוסף בהתמודדות עם מחלת הפסוריאזיס בישראל הוא "אגודת הפסוריאזיס הישראלית", עמותה שהחברים בה כולם חולי פסוריאזיס ואשר שמה לה למטרה לקדם את רווחתם של חולי הפסוריאזיס בישראל. בין ההישגים של העמותה בשנים האחרונות נכללים הכנסת תרופות חדשות לסל הבריאות, השגת תעריפים מוזלים במלונות ים המלח לחברים המעוניינים בשהייה טיפולית בים המלח, קייטנה לילדים חולי פסוריאזיס במחירי עלות שהייה המבוססת על מדריכים מתנדבים וכוללת ליווי רפואי מלא, עלון היוצא פעמיים בשנה, כנסי חולים והרצאות, מענקים למחקר יישומי בתחום הטיפול במחלה ועוד. בפורום זה נשתדל לספק מענה מקצועי ותמיכה (בהתאם למגבלות המדיום) למי שאובחנו כסובלים ממחלת הפסוריאזיס. התשובות כאן לא יהוו בשום מקרה תחליף לייעוץ מקצועי בפגישה פנים אל פנים בין חולה לרופאו ולכל היותר יוכלו לשמש מקור מידע נוסף ועצות לשיחה עם הרופא. לחולי הפסוריאזיס הוותיקים ניסיון עשיר ביותר וידע רב ההופכים אותם במקרים רבים לברי סמכא לא קטנים בתחום מחלתם. עצות ורעיונות של חולים כאלה יתקבלו כאן ברצון ויזכו להתייחסות וניתוח מקצועי. החולים המשתתפים בפורום מוזמנים לענות מניסיונם ולהגיש סיוע ותמיכה לחבריהם השותפים החדשים והוותיקים לצרה.
3287 הודעות
2732 תשובות מומחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

16/04/2024 | 00:25 | מאת: דנה

בת 50, נמצא במפשעות עור מעובה עם פלאק לבן עם לצרציות שטחיות ועור מעובה גוון חום , מגיעהעד לאיזור האנוס בוצעו ביופסיות. בהנחה שיש גם פסרואזיס באזור הקרקפת, האם יתכן שזה מצב שנגרם מפסוריאזיס? האם מתאים בתיאור לlichen simplex chronicus?

יש לי יובש מסביב לעין עם גירוד

שלום רב, אפשר להשתמש במשחה לשימון העור ולפנות לרופא עור לצורך אבחנה וטיפול

02/04/2024 | 22:16 | מאת: ריטוש

שלום אני סובלת כבר זמן ממושך מאקזמה ברגל, מטופלת בדיפרוג נטה. אבל אין ממש שינוי. היום זה כבר הגיע למצב של דימום אשמח להמלצה לטיפול

לא ניתן לתת טיפולים ללא בדיקה. ממליצה לפנות לרופא עור

04/04/2024 | 20:06 | מאת: יוסי

נסיון שלי עם אקזמה: בקטנה על אצבעות, לא במצב שלך, אבל גיליתי שהשריה של כ 20 דקות במים חמימים עם סודה לשתיה פועלת טוב, לפחות כמו משחות. כמובן שאני לא רופא ואין לי מושג אם מותר מגע בין סודה לשתיה ודם.

יש מספר סיבות לאקזמה ברגליים -פטרת, דלקת ממגע, פסוריאזיס ועוד. יש לפנות לרופא עור לברר את הסיבה.

01/04/2024 | 01:01 | מאת: שרה

הייתי אצל רופאת עור , זה הסיכום ביקור: מוקדי קשקש בקרקפת מראה פסוריאזיפורמי DIPROSALIK LOT CF - הטיפול. אשמח לדעת מה זה פסוריאזיפורמי?? זה פסוריאזיס?

פסוריאזיפורמי- הכוונה דומה לפסוריאזיס

05/04/2024 | 07:04 | מאת: שרה

לפי התדובה אני מבינה שזה לא פסוריאזיס אלא משהו דומה?

27/03/2024 | 16:56 | מאת: מורחת אלוורה לרגל

אני מורחת אלוורה+טבע דרם לרגל שלי שעם שלפוחית צורבת ויש הקלה כמה זמן צריך ככה עד שזה יעלם טוטלית?

לא ברור למה נוצרה השלפוחית. אם נותרה משפשוף- למרוח עד להחלמה

26/03/2024 | 06:30 | מאת: יוסי

מה יש להקל על כפות רגליים שורפות וכואבות חוץ ממדרסים כולל שלפוחית בכרית?

ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקת כפות הרגליים. במידה ואין מחלת עור- יש לפנות לנוירולוג.

20/03/2024 | 19:10 | מאת: יוסי

שלום, הופניתי למומחה גלאוקומה עקב התחלת הגלאוקומה בעין אחת. המומחה המליץ על טיפול לייזר בעין. הטיפול לא יפתור את הבעיה, אלא ידחה בשנתיים שלוש את הצורך בטיפות עיניים. אחרי שיצאתי ממנו נזכרתי שקראתי על מגבלה בביצוע טיפול לייזר לחולי פסוריאזיס. מה דעתך? תודה מראש.

אין בעיה או הגבלה בטיפול לייזר לעיניים.

09/03/2024 | 23:29 | מאת: יעל

האם אפשר לשים לתינוק בן 5 חודשים את המשחה? תודה

אפשר לשים לתקופה קצרה

05/03/2024 | 07:40 | מאת: ויקטור

מה יכול לעזור לאלרגיה ביד ממתכת שגורמת לאודם+גירוד חוץ מלכסות תשעון/לשים לקה?

שלום רב, מדובר ברגישות לניקל. ממליצה להחליף לשעון ורצועה שאינם מתכתיים .

01/03/2024 | 03:15 | מאת: ד.מ

היי שלום זמן רב שאני סובל מעור עבה בכפות הרגליים עם זיעה וגרד נורא היו שאמרו לי מהרופאים שזה אסתמה של העור וחלק אמרו פסוריאזיס כרגע לא יודע כ"כ מה לעשות וזה אחרי כל המשחות ופוטותרפיה שלא עזרו בכלל לפני טיפול methotrexate שנאמר שזה בשביל שלא יצליח ואולי תקבל טיפול ביולוגי מה ההמלצה לעשות תודה

שלום רב, במידה והטיפול בפוטותרפיה ומטוטרקסט נכשלו- מומלץ טיפול ביולוגי. חשוב לדעת את אבחנת המחלה על מנת להמליץ על טיפול בילוגי מתאים.

27/02/2024 | 11:25 | מאת: חן

שלום רב.בובל. מפסוריאזיס בעיקר בקרקפת ובאוזניים עם גירוד ניסיתי מיני שמפו שהרופא עור רשם ולא עזר..מה עושים? תודה

אפשר לטפל במשחות לפסוריאזיס. נא לפנות לרופא עור מטפל על מנת להתאים משחה או נוזל או ספריי שמתאים למצבך

26/02/2024 | 00:23 | מאת: שלום

הי. בן 67, ביצעתי בדיקת ביופסיה עקב פצע באוזן שלא עבר. להלן התשובה: R/O SCC (מניח שזה החשד של הרופא ששלח לביופסיה?) תיאור מיקרוסקופי/אבחנה - Tiny skin fragment suggestive of chondrodermatitis helicis מה התשובה אומרת בדיוק? ומה הטיפול? תודה רבה

התשובה אומרת שזהו תהליך שפיר לא ממאיר, דלקתי בסחוס האוזן. לרוב באיזורים חשופים לשמש. לפנות לרופא עור להמשך טיפול

ראיתי באתר בשם העיקר הבריאות www.bari-p2.co.il מספר מכשירים לטיפול בבעיות בקרקפת האם את מכירה מכשיר בשם UVB Psori medisun והאם את ממליצה על המכשיר?

היי, לי יש פסוריאזיס בעיקר באזור העורף והקרקפת העור חשוף ומדמם לפעמים, נראה ממש אדום עם קילופי עור וקשקשים, (הכי טוב לראות תמונה) השאלה שלי היא לגבי קרטין התחלתי לעשות וכששמו לי חומר (ששמים לפני הטיפול במשך שעה על הקרקפת) אחרי 5-10 דקות התחיל לשרוף לי והקרקפת נהייתה ממש חמה והעורף נהיה ממש אדום ומפחיד, והיא אמרה שזה ממש חריג ונלחצה אז היא שטפה לי במים עם סבון וביטלנו את זה השאלה שלי עכשיו אם יש פתרון לזה, כלומר אם אפשר לטפל בפסוריאזיס ולפחות להקל ואז לבצע את ההחלקה, ואם כן איזה סוג טיפול? וכמה זמן? אשמח לתשובה ותודה רבה על האפשרות לשאול ולהתייעץ!

שלום רב, יש לטפל בפסוריאזיס בקרקפת לפני טיפול בהחלקה. ממליצה לפנות לרופא עור לצורך התאמ הטיפול

07/02/2024 | 17:29 | מאת: הדר

פסוריאזיס נחשבת למחלה אוטואימונית?

05/02/2024 | 17:15 | מאת: ה.

שלום, יש לי מס' מחלות עור כרוניות ואני סובלת זמן רב מאקנה קשה. ניסיתי לטפל במשחות שונות וזה לא עזר. אמרו לי שאסור לי ראוקוטן בגלל המצב הבריאותי. מה אפשר לעשות? תודה

ממליצה לפנות לרופא עור לצורך הערכת חומרת האקנה וטיפול מתאים.

06/02/2024 | 21:54 | מאת: ה.

מה שכתבתי זו ההערכה של רופא עור (שניים שונים). כתוב גם באבחנה קשריות, ציסטות ועוד משהו שלא הבנתי. אבל לא קיבלתי חלופה לטיפול מלבד משחות שלא עוזרות

יש אפשרויות טיפול בלייזר או טיפול פוטודינמי, מציעה לפנות לרופא שמטפל בטיפולים אלו

28/01/2024 | 21:49 | מאת: דניאל

היי הייתי אצל רופא עור כי העףעף התחתון שלי התנפח כנראה מדלקת עור ממגע קבעתי תור לרופא אלרגיה רק בעוד חודשיים לבנתיים רופא העור נתן לי משחה בשם פרוטופיק למשך שבוע עבר לי אבל חזר לי שוב לאחר חודש אני אוכל להתשתמש שוב במשחה ?

אפשר להשתמש שוב במשחה

30/01/2024 | 10:26 | מאת: דניאל

למשך כמה זמן ? עד שעובר?

אפשר להשתמש במשחת פרוטופיק ללא הגבלת זמן. רצוינ למצוא את הגורם לדלקת העור.

30/01/2024 | 12:35 | מאת: דניאל

איך בודקים ? רופא אלרגיה?

דלקת אלרגית ממגע נבדקת על ידי מבחני טלאי. רופא עור ורופא אלרגיה עושים את הבדיקה.

30/01/2024 | 16:15 | מאת: דניאל

את במקרה יודעת על רופאי עור שעושים את הבדיקה הזו ? אפילו באופן פרטי באזור הצפון

ניתן לעשות במרפאת עור ברמבם מרפאת אלרגיה של כללית בלין

30/01/2024 | 21:21 | מאת: דניאל

זה דרך הקופה או פרטי איך קובעים תור?

לחפש כתובת וטלפון באינטרנט

28/01/2024 | 18:17 | מאת: ברי

כמה זמן לוקח לביפוויט לפעול בגוף

24/01/2024 | 18:47 | מאת: שואלת

אפשר לקבל טיפ איך לא להגיע לזה שמגרד בכל הגוף ? (במיוחד באיבר המין בית השחי)

אין טיפים מיחדים, רצוי להשתמש בסבון תינוקות וקרקם גוף במידה והגרד נובע מעור יבש

24/01/2024 | 12:36 | מאת: סולי

T אני עם גירוד חריף במפשעה ולקחתי טבעדרם שעזר קצת אבל עכשיו יצא ההיפך מה רלבנטי לעשות בשביל לטפל/למנוע כאלה בעתיד

חשוב לפנות לרופא עור ולהיבדק כדי להבין את הסיבה להופעת הגרד במפשעות ולטפל בהתאם

22/01/2024 | 08:46 | מאת: יעקב

שלום. גרמתי לעצמי כוויה לפני כחודשיים מהנחת מסירית סליצית על עור מגורה באזור הלחיים ומאז יש לי כוויות אדומות באזור הזה. התחלתי טיפול בפוסיקורט עברתי לאלוקום ואני לא מרגיש שום שיפור ואני מתחיל להתייאש. העור מרגיש חלק ונעים רק שהאדמומיות לא עוברת . יש ימים יותר טובים ופחות אבל השימוש באחת הממשלות האלה לא גרם לי לשיפור עקבי. אשמח לעצה

אדמומיות לאחר שימוש בחומר מגרה כמו חומצה סליצילית הוא תגובה טבעית. יש להשתמש בקרם לחות עם מקדם הגנה גבוה.

21/01/2024 | 14:48 | מאת: מרדכי

האם יש בעיה שיש רופא או אח או דוגם לוקח דמים פסוריאזיס או שזה לא משפיע

פסוריאזיס איננה מחלה מדבקת. אין כל חשש בבדיקה על ידי אדם חולה בפסוריאזיס.

18/01/2024 | 12:54 | מאת: יפית

שלום רב, יש לי התפרצות של פסוריאזיס מתחת לבתי השחי. יש לי כתמים אדומים שמציקים ומגרדים. אני מפחדת מאוד להשתמש במשחות עם סטרואידים אבל הפעם אין לי ברירה. יש לי בבית טבע קוטן ואלוקום. באיזו משתיהן אחוז הסטרואידים נמוך יותר? יש לי תור לרופא עור בעוד חודשיים. תודה

עדיף להשתמש בטבע קוטן

18/01/2024 | 10:10 | מאת: דנה

שלום רב, בעלת קרקפת שומנית באופן כללי. הופיעה לי פתאום קצת סבוריאה בקרקפת מאחורה, לטענת רופא עור. קיבלתי תרחיץ דיפרוסאליק אמר שימוש חודשיים אבל השתמשתי חודש בערך+- כי התחילו לי כאבים בקרקפת ואזור אחד בקרקפת בצד הראש מאוד מאוד כואב בנגיעה אפילו. זה כבר עבר אבל האם יש קשר לדיפרוסאליק? בנוסף רוצה לציין שפתאום אחרי 3 שבועות בערך של חוסר שימוש בתרחיץ נהיה לי בקרקפת בכל הראש גירודים שעל הציפורן משאירים חומר לבן(סבום).. מאוד מגרד לי. נשאר לי עדיין תרחיץ האם להמשיך או שלא? בנוסף יש לי שמפו קטוזול חדש. האם יש קשר להפסקה של המוצר נהיה לי ככה גירודים? אבל אין סבוריאה.

אין קשר בין שימוש בדיפרוזליק וכאבי ראש. ניתן לשלב שמפו קטוזול ודיפרוזליק.

18/01/2024 | 07:39 | מאת: יוגב

שואל בשביל קרוב משפחה אם אגיספור יכול למנוע סבוריאה/איזה תכשיר כן ?

אין טיפול מניעתי לסבוראה. אגיספור הוא טיפול אנטיפיטרייתי , עוזר בשילוב עם סטרואידים לדלקת עור סבוראית.

15/01/2024 | 18:29 | מאת: לבנה

אם אני מגרדת בקצב לא נורמלי בגוף ואני עם נזלת אלרגית אז יכול להיות שמתאים יותר תרופה נגד אלרגיות במקום טיפול של רופא עור ?

רופא עור יכול לטפל בבעיות אלרגיות בעור ויכול לתת מרשמים לטיפול אנטי אלרגי

09/01/2024 | 10:09 | מאת: אבי

ראיתי פעם המלצה ש MUSTELA FOAM מתאים לדרמטיטיס זה נכון ?

שלום רב, יש מוצר MUSTELA FOAM SHAMPOO -מתאים לתינוקות ולבעלי עור רגיש.

08/01/2024 | 06:53 | מאת: סיוון

אני מורחת דרמוקומבין בגלל סבוריאה אקוטית יש סיכוי שזה יעזור במשהו ?

דרמקומבין מכיל סטרואיד, חומר אנטי פטרייתי ואנטיביוטיקה. זהו טיפול רחב אווח בבעיות עור שונות כולל סבוראה

07/01/2024 | 19:55 | מאת: שי

איך אפשר להקל על גירוד (שפשפת) באיזור המפשעה מבלי למרוח תרופות בינתיים

אםשר למרוח פסטה בייבי או פסטה אגיסטן

06/01/2024 | 20:04 | מאת: חיים

האם יכול להיות שהסבוריאה פיתחה אנטי לתרופות שאתם נותנים כי אף שמפו רפואי ותרופות בכלל לא מגיבים לה חוץ מהגירוד שזה פחות מטריד !!!!!!!1 מעוניין בתשובה רצינית

סבוראה הינה תגובה דלקתית באיזורי עור עשירים בבוטות חלב. הדלקת הזו לא מפתחת עמידות לטיפולים -יתכן והטיפול שאתה מקבל לא מספיק לטיפול בבעיה. מליצה לפנות לרופא עור מטפל.

04/01/2024 | 14:19 | מאת: יפית

שלום רב מה ההבדל בין דיפרוסליק במשחה לדיפרוסליק תרחיץ הנוזלי בכמות הסטרואידים, בהרכב ובהשפעה על הקרקפת תודה

אין הבדל בחומרים הפעילים, ההבדל הוא החומר הכימי הבסיסי.

שלום ד"ר, אני בן 38, כשנה לאחר השתלת שיער. מאז סובל מגירודים וגירויים שונים על פני הקרקפת שלא היו קיימים לפני הפעולה. נבדקתי ע"י רופא עור שלא קשר בין הפעולה לתופעות וכתב: "על פני עור קרקפת פריאטלית , מספר מועט של רבדים אריתמטוטיים מתוחמים מכוסים קשקש עדין .... לסיכום- Scalp dermatitis בחומרה קלה." והמליץ על טיפול ב - Dermovate scalp פעם ביום למשך חודש. 1. בדיעבד הבנתי שיש כמה סוגים של דרמטיטיס (קונטקט, סבוראה, אטופיק וכיו"ב) ולא שאלתי במה מדובר. האם ניתן להבין מהסיפור / הסיכום? 2. אני מפחד ולא כ"כ מעוניין לטפל בעזרת סטרואיד, במיוחד בשל משך הטיפול המוצע ולאור העובדה שהתחושה מפוזרת על פני הקרקפת (ותצריך פיזור סטרואידי רחב), גם אם הממצאים תחומים יחסית לאזור הפריאטלי. האם יש חלופות לסטרואידים? (אם לא, רופא אחר הציע אלוקום כסטרואיד "חלש יותר". , זה עדיף?) תודה

שלום רב, לא ניתi להגיע לאבחנה מדוייקת מהפרוט שמסרת. ממליצה לפנות לרופא העור המטפל להסבר מפורט יותר. הטיפול בסטרואידים במריחה הוא טופל מקובל לדלקת עור מסיבות שונות. הטיפול מקומי למקומות שיש פריחה, לא טפל בתחושות. אם יש גרד כללי יתכן וכדאי לקבל כדור נגד גרד.

1. האם יש למה לחשוש שזה גורם לנוטל התרופה לדכאון, פחות תפקוד ועייפות, והאם זה יכול להתאזן לאחר כמה שבועות, וכמה. 2. כמה זמן צריך לראות עד שרואים האם זה משפיע, ואם רוצים לראות את ההשלחות, אחרי כמה זמן לנסות הפוגה תודה רבה על המידע

שלום רב, נאוטיגסון לא גורם דכאון. השפעת נאוטיגסון על פסוריאזיס- כחודש. הפסקת הטיפול ביעוץ רופא עור לאחר השגת שיפור בעור.

05/12/2023 | 19:31 | מאת: דן

שלום, לפני כשבועיים הפסקתי מריחה של משחת אגיסטן אלוורה על ראש הפין (בגלל בלניטיס) לאחר מריחה פעמיים ביום במשך 10 ימים, המשחה שיפרה את המצב והיה נראה לי שאפשר להפסיק, כנראה שהפסקתי מוקדם מדי, ומרקם העור נראה כעת לא חלק/בריא, האם מותר לחזור למרוח את המשחה לסבב נוסף או שצריך להמתין למרווח זמן גדול יותר לפני כן? תודה רבה

אפשר להמשיך למרוח את המשחה.

03/12/2023 | 17:02 | מאת: ירין

רציתי לדעת אם הד אנד שולדרס עוזר לסבוריאה כמו שאומרים עליו אם אני חופף כמה פעמים בשבוע איתו ?

השמפו טוב לקשקשים, תנסה להשתמש בו

02/12/2023 | 14:46 | מאת: דור

שלום דוקטור, באחת התשובות בפורום לשאלה לגבי דילול העור באזור הפין כתוצאה משימוש קצר (שבוע) במשחה סטוראידית (דרמקומבין), ציינת שהטיפול הוא מריחת משחה משמנת, האם כל קרם לחות / גוף יתאים או שיש משחות ספציפיות שעדיפות למטרה הזו ולמקום הזה? האם יש מרכיב מסוים שכדאי לחפש שיש לו יתרון בטיפול? אשמח לכיוון. תודה רבה

אין עדיפות לקרם מסויים. מה שנעים לך

30/11/2023 | 16:29 | מאת: רווית

זה נורמלי שאין עדיין הטבה בקרקפת אם אני מורחת אלוקום מעל שבוע/צריך לתת לו יותר זמן ?

יש חמרוח מכל שבוע לקבלת תגובה- עד 6 שבועות לפחות

30/11/2023 | 16:27 | מאת: אביחי

שאני שם שעון ממתכת אז היד מאוד מגרדת+קצת אדום שם שזה מחמיר במיוחד בקיץ יש אלטרנטיבה לבעיה הזאת חוץ מלהחליף אותו ?

קרוב לודאי שאתה רגיש לניקל. ניקל היא מתכת נפוצה- נמצאת גם בתערובת מתכות אחרות כמו כסף. מגע עם הניקל גורם לדלקת בעור. ממליצה לעבור לשעון פלסטיק

25/11/2023 | 00:15 | מאת: גל

שלום, לפני מעל 10 שנים בשל לחץ נפשי התפרצה אצלי מחלת עור שבאה לידי ביטוי בכתמים אדומים גדולים ברגליים על פנים הירכיים ומאחורי הברכיים (כיסו את רב שטח העור ברגליים), כאשר על גבי הכתמים האדומים הייתה שכבה לבנה סדוקה וזה נראה כמו כוויה. מבחינת תחושה הכאבים היו ממש קשים, כל נגיעה של בגד או מים במקלחת היו סיוט (לא הייתה תחושה של גרד). לצערי נגררתי בין רופאי משפחה ורק אחרי חודשיים הגעתי לרופאת עור שכל מה שנשאר אז זה רק מס' כתמים אדומים קטנים יחסית (אבל התחושת שריפה וכאב עדיין היו קיימות). הרופאת עור ישר קבעה שזה אטופיק דרמטיטיס ונתנה לי משחה שלא עזרה בכלום (לא ידעתי שמדובר במשחה עם סטרואידים ומיואש המשכתי להשתמש בה 7 חודשים בתקווה שמתישהו זה יעבור). לבסוף זה עבר ואחרי חצי שנה סבלתי שוב מהתפרצות נוספת שנמשכה עוד חצי שנה. היום תודה לאל זה לא קורה אבל יש לי בעיות עור אחרות. בגלל שאני עכשיו סובלת מבעיות בעיניים הגעתי לקרוא על קשר לבעיות עור והתחלתי לתהות אם מה שאני סובלת ממנו זה למעשה פסוריאיזיס ולא דרמטיטיס. איך אפשר לדעת? תודה

שלום רב, במידה ויש פריחה בעור שאינה ברורה ניתן לקחת ביופסיה שבדרך כלל יכולבה לעזור באבחנה. לגבי מעורבות עינית - בפסוריאזיס יתכן מעורבות של העפעפיים -פריחה אופיינית, לגבי דרמטיטיס אטופית -יתכן דלקת לחמית אלרגית, יתכן דלקת בעפעפיים ועוד.

תודה על המענה. העניין שנכון לעכשיו אין פריחה ובזמנו לא לקחו דגימה, לכן אני שואלת איך אני יכולה לדעת מה האבחנה הנכונה? יש לי דרך לדעת? התיאור מתאים יותר לדרמטיטיס/ פסוריאזיס? אני ממש סובלת מהעור כבר שנים ואני רק צוברת בעיות עור נוספות שאומרים לי שאין מה לעשות ואני ממשיכה לסבול. הייתי רוצה לפחות להיות בטוחה עם האבחנה הזו ואולי זה יעזור אכשהו. לא יודעת אם זה קשור אבל לפני 12 שנים בדיקת ANA יצאה חיובית אבל אף אחד לא המשיך ברור. לפני 3 שנים עשיתי בדיקה נוספת אצל ראומטולוג של ANA Titer ויצא חיובי 160. הוא לא ידע להגיד מה הסיבה. אם זה קשור.. תודה

11/11/2023 | 12:56 | מאת: יפית

שלום רב יש לי פסוריאזיס בקרקפת.קבלתי מרופא xamiol ומרופא אחר enstilar. 1.מי יעיל יותר? 2.לאחר שמנקים את הקרקפת באיזה תכשיר מומלץ להשתמש כדי לשמור על קרקפת נקיה? תודה

קסמיול ואנסטילר מכילים חומרים פעילים זהים. קסמיון מופיעהבצורה של גל ואנסטילר בצורה של קצף. תבחר מה נוחמלך יותר- החומרים הפעילים זהים

10/11/2023 | 10:02 | מאת: יוסי

שלום, כמה זמן אחרי מריחת משחה רפואית מותר למרוח קרם לחות, כדי לא לפגוע ביעילות המשחה הרפואית? תודה.

לא מומלץ למרוח קרם לחות לאחר מריחת משחה טיפולית,,לרוב אין צורך

05/11/2023 | 16:08 | מאת: ליאת

psoriasiform dermatitis with parakeratosis and scale . אודה על פענוח הביופסיה שעשיתי אצל רופא עור, מה האבחנה ? תודה רבה.

הממצאים חשודים לפסוריאזיס.

08/11/2023 | 08:53 | מאת: ליאת

אז איך ניתן לאמת סופית אם זה פסוריאזיס?

ביופסיה הינה בדיקת עזר. האבחנה היא על סמך בדיקת רוא העור.

27/10/2023 | 06:14 | מאת: איתי

שלום רב, אני אמור להתחיל בטיפול ביולוגי לפסוריאזיס (Taltz) ורציתי לדעת האם בעקבות הטיפולים הביולוגיים יכולה להיות פגיעה כלשהי בזרע בהמשך? (אנחנו כרגע בהריון לאחר טיפולים בעקבות מוטציה גנטית שאני ואשתי נשאים אליה ונאלצנו לעבור pgd, אבל רוצה לדעת את המשמעויות להמשך). תודה רבה תודה רבה

הי אין קשר בין טיפול ביולוגי וטלץ ופגיעה בזרע.

שלום לדר יש לי אבחנה של ליכן פלנוס בוולוה באבריי המין לפי ביופסיה שנים לא הפריע עכשיו צורב כואב מאוג מה ניתן לעשות? דרמובט צורב יש לי בעיות עכול גזים וצניחת רקטום בינונית והגזים גם צורבים מאוד מה ניתן לעשות? תודה

ממליצה לפנות לרופא עור לבדיקה והתאמת טיפול לאור תופעות לוואי לדרמווט ומחלות נוספות

03/10/2023 | 19:30 | מאת: משה

אני מטופל במרפאת עור ברמבם מבקש לתאם תור אלייך לייעוץ בהקדם, שמי ברקוביץ משה טלפון 058-5070740 תודה רבה

צור קשר עם המרפאה- 04-7772723

29/09/2023 | 14:32 | מאת: אילנית

שלום , לבני בן 19 צבע עור בעור סביב אחת הפיטמות כהה יותר מאשר סביב הפיטמה השניה והיא נראית יותר קטנה מהשניה .האם הדבר תקין או מצריך אבחון דחוף ? מה זה יכול להיות ? תודה

ממליצה לפנות לבדיקת רופא עור

21/09/2023 | 22:57 | מאת: שירי

שלום, מעוניינת בייעוץ נוסף. הייתי אצל רופאת עור שהמליצה לי למרוח xamiol ג'ל. כמובן שסיפרתי לה שאני בהריון (בהתחלה) והיא אמרה שאפשר להשתמש בג'ל. עם זאת, קראתי במספר מקומות שכתבו שאסור. אשמח לייעוץ נוסף, תודה

שלום רב, אין מספיק מידע מספיק שימוש בקסמיול בהריון. בעיקרון המריחה על שטח עור מוגבל לא גורמת לספיגה של התרופה לדם. במידה ויש צורך -התועלת של הטיפול עולה על הסיכון.

שלום ד"ר, בני בן ה 16 אובחן עם פסוריאזיס טיפתי מפושט , היו פצעים על הזרועות, רגליים, גב, בטן. לאחר מס' ימים עם אנסטינר, עברו הפצעים אבל נשארו כתמים לבנים בכל מקום בו היה פצע (כתם שטוח, לא מורם, דומה לפטריית שמש). האם ישנה דרך להעביר את זה ? הוא מתבייש לצאת, לבית ספר וכו', בכל שעות היום כי הידיים מלאות. מסיבה שלא מובנת לי יש לו כתמים כאלה גם בפנים בקו השיער של המצח למרות שלא מרח שם. עוד, הוא שאל אותי לגבי משחה שקרא עליה ברשת.. - טרטנואין, שמשמשת בעיקר לאקנה אבל גם לצלקות של פסוריאזיס. האם הגיוני ? אלו לא בדיוק צלקות... אודה מאוד לעזרתך , הילד מאבד בטחון מיום ליום וקשה לו מאוד. תודה רבה

שלום רב, הכתמים הבהירים לאחר החלמה של פסוריאזיס חולפים מעצמם. אין טיפול להחזרת הצבע וטיפול בטרטינואין לא מתאים

06/09/2023 | 10:26 | מאת: אתי

במצב של מוגלה ברגלים ופצעים של הפסוריאזיס ,שזה גם מקשה על ההליכה , למה לא מנסים לטפל באנטיביוטיקה?

שלום רב, קיימת צורה של פסוריאזיס המופיעה כמיגולים בכפות רגליים. המיגולים אינם ביטוי של דלקת חיידקית ולכן הטיפול אינו באנטיביוטיקה.

04/09/2023 | 15:54 | מאת: אביב

ד"ר שלום *האם יכול להיות קשר בין פסוריאזיס לבלוטות לימפה מוגדלות ? אני מרגיש שיש בלוטות מוגדלות באזור הבטן, צידיי הבטן, מעל פיטמה ימין מה יכול להיות הגורם לתגובה הנ"ל ? *מה חשוב לבקש לבצע לברור הסיבה ? תודה רבה

שלום רב, אין קשר בין פסוריאזיס לבלוטות לימפה מוגדלות. אני מציעה לפנות לרופא משפחה לבדיקה וברור בהתאם

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 66