פסוריאזיס בקרקפת ודרכי הטיפול

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/10/2016 | 07:48 | מאת: רחל

בוקר טוב אני יש לי פסוריאזיס בקרקפת ונתנו לי טיפול ביולגי בקוסנטיקס האם הוא יעיל?ומה התופעות לוואי שלו?

29/10/2016 | 00:44 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

מה שאת מספרת מאוד מעניין. תרופות ביולוגיות מקבלים בד"כ רק חולים עם פסוריאזיס נרחבת וקשה. טיפול כזה רק בגלל הקרקפת יוצא דופן. בגדול מדובר בתרופה עם פרופיל תופעות לוואי מצוין, ז"א שתכל'ס אין לה תופעות לוואי משמעותיות שכיחות. תופעות הלוואי הקלות כגון תמונה דמויית דלקת גרון, גודש באף ונזלת, שלשול ואורטיקריה, הן לרוב קלות וחולפות אם כי כמובן שיכולה להתפתחת תגובת רגישות יתר יותר משמעותית אך נדירה. לגבי יעילות - לתרופה פרופיל יעילות מצוין, אך לא בהכרח יכולה לגרום להעלמות התופעות מהקרקפת.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה