חשיפה לשמש..............

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

17/10/2016 | 14:40 | מאת: עמיר

שלום... בהמשך לשאלתי אני לוקח פעמיים בשבוע 10 מיליגרם קיורטן קבוע לסבוריאה. לפני כשבועיים נהיה לי אדמומיות,יובש ופריחה בחזה עליון,צואר וצדדיו,עורף וגב עליון. הייתי אצל רופא עור והוא אמר לי שזה מחשיפה מרובה לשמש בשילוב הקיורטן. כשרופא העור נתן לי את הטיפול הוא אמר לי שאין רגישות מיוחדת לשמש במינון זה, ולשים קרם הגנה פשוט. אני תמיד מורח קרם הגנה אך קורה שמפספס כמה איזורים. האם זה קרה כי לא שמתי באיזורים הנל קרם הגנה? האם גם עם קרם הגנה זה יכול לקרות בגלל הקיורטן והרגישות לשמש? האם ללא שימוש בקיורטן זה גם יכול לקרות מחשיפה לשמש? האם לא להתרגש מזה ולהמשיך את הטיפול שעוזר לי ולהקפיד על קרם הגנה בשמש יותר ממה שהקפדתי או שבגלל הרגישות לשמש אז כנראה שקרם הגנה לא יעזור לי ואני בבעיה כי אני לוקח את הטיפול קבוע ולא אוכל להתחמק מהשמש כל חיי ואצטרך להפסיק את הטיפול? תודה רבה על העזרה........

23/10/2016 | 00:01 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בגדול אדמומיות יכולה להיות קשורה גם ליובש והרגישות במינון שאתה נוטל לא אמורה להיות משמעותית. מציע שתעשה קצת יותר השקעה בכיוון של לחות העור. ותחכה קצת לרואת אם תא מדובר בהחמרה חולפת.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה