פסוריאזיס מתחת לגבה ועוד שאלות שקשורות לפסוריאזיס.

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/09/2016 | 18:44 | מאת: מישהו

שלום דוקטור בימים לפני חצי חודש בערך הסתפרתי ועשו לי הורדת שיער באזור הגבה עם שעווה (אני גבר) לפני כמה ימים שמתי לב שבעור שמתחת לגבה התפתח נגע של פסוראזיס שמעולם לא היה שם קודם, הנגע אדום וכמובן שהוא מתכסה בקשקשת כמו בשאר הגוף שלי. מה אני יכול לעשות כדי להעלים את האדמומיות באזור הזה? חוץ מאשר לא לאפשר לאיש לעשות לי הורדת שיער? זה מאוד מטריד אותי נפשית. שמעתי שפרוטופיק מצוינת לאזור הזה ולא גורמת נזקים לעין או לסביבת הפנים. האם אני יכול להשתמש בה בעור שמתחת לגבה ללא חשש? ותוך כמה זמן אני יכול לצפות שהעור יגיב ויחזור לצבעו הטבעי? תודה רבה! קשה לחיות ככה. עוד שאלה על פסוראיזיס ברשותך דוקטור. הבנתי שיש מצב של פסוריאזיס+סבוריאה.שנקרא סבוריאזיס משהו כזה. אני כמעט בטוח שיש לי את זה כי רופא אחד חשב שיש לי סבוריאה והשני פסוריאזיס. לי ברור שיש לי פסוריאזיס כי יש לי נגעים בהרבה מקומות בגוף. אבל בפנים אני די משוכנע שמדובר בסבוריאה, יש לי אדמומיות בקפלי האף בפנים בקרקפת עכשיו כמובן גם מתחת לאחת הגבות. מה שגורם לי לחשוב שזה סבוריאה היא שיש ימים שהעור שלי כל כך מלא שמן שאני יכול ממש להרגיש אותו ול הפנים וזו לא זיעה, והפנים יכולות להיראות מבריקות. ופעם בכמה זמן פעם בחצי שנה בערך יש לי פצע שגודל מתפוצץ ומפריש חלב. האם כל הדברים האלה לא מאשרים או לפחות מחשידים מאוד שמדובר בשילוב בב סבוריאה לפסוריאזיס,ואם זה כך, האם יכול להיות שבאזור הפנים העור שם יגיב טוב לטיפול של סבוריאה? בבקשה תעזרו לי.

04/10/2016 | 02:23 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

פרוטופיק מתאימה גם מתחת לגבה. לפי התיאור שלך כנראה שסובוריאזיס זה הכינוי המתאים. פרוטופיק מתאים לכל המקומות בעור הפנים גם לתופעות האלה. חג שמח

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה