שאלה חשובה ביותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

23/08/2016 | 19:06 | מאת: משה

שלום רב דוקטור לי-און בחור בן 30, חשד לקרוהן מזה שנה. הבנתי שמחלת הפסוריאזיס מלבד שהיא מחלה תורשתית גם מתפתחת לסובלים מבעיות כרוניות במעיים וכו'. לכן, האם יכול להיווצר או להיות "פסוריאזיס" בעור לחולי קרוהן וקולוטיס?. במידה וכן. האם הינו תמידי (לכל החיים), או רק בעת "התלקחות" דלקתית?, כמו כן איך ניתן למנוע אותה, והאם אפשר למגר או לרפואתה? תודה רבה.

24/08/2016 | 13:55 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אכן נמצא קשר בין המחלות אך טיבו לא ברור. אין דרך להעריך הסיכון להתפרצות פסוריאזיס בחולה עם IBD ואין דרך להעריך הסיכון להתפרצות IBD בחולה פסוריאזיס. הממצא הסטטיסטי הוא ששכיחות השילוב גבוהה מהצפוי משכיחות המחלות באוכלוסיה הכללית אך זה הכל. אין דרך למנוע. ופסוריאזיס כמו פסוריאזיס, ברגע שהשד יצא מהבקבוק, נכון להיום אין דרך להחזיר אותו פנימה...

24/08/2016 | 16:29 | מאת: משה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה