קסמיאול ג'ל באמת יכול לגרום לפסוריאזיס מוגלתי?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

21/07/2016 | 20:59 | מאת: אני

שלום דוקטור, יש לי פסוריאזיס בגוף בפנים ביידים איפה שלא תרצה, כמובן שהפסוריאזיס בקרקפת ובפנים הכי מפריע לי והכי הורס את הביטחון העצמי שלי. אני נורא רוצה להשתמש בג'ל הזה של קסמיאול לקרקפת שלי, אבל בעלון שלהם הם מציינים שזה יכול לגרום לפסוריאזיס מוגלתי ואני מת מפחד.כי זה מצב אפילו יותר קשה אסתטית ונפשית ממה שיש לי עכשיו ואני מפחד שלא אפתח אותו. הבנתי שזה יכול לקרות בעיקר אם מגזימים מאוד בשימוש של קסמיאול ואם משתמשים בכמות ממש גדולה ועל שטחים מאוד נרחבים. אבל הפסוריאזיס שלי הוא על כל הקרקפת ויש הנחיות נורא עמומות ולא ברורות לשימוש (15 גרם ליום וכו') איך אני אמור לדעת באיזו כמות להשתמש ככה שהוא יהיה בטוח? ואם קרה ומפתחת אצלי פסוריאזיס מוגלתי, אפשר לדכא אותה? אני מרגיש שהרבה חולים כמוני רוצים לעשות משהו בנוגע לפסוריאזיס שלהם, אבל הפחד להגיע למצב יותר גרוע, פשוט משתק.

21/07/2016 | 21:09 | מאת: אני.

איך אני אדע שלא עברתי על הכמות הזו דוקטור?

23/07/2016 | 21:30 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

קסמיאול היא תרופה מצויינת. האזהרה בעלון היא מסוג הדברים שרואים בעלונים של תרופות מרובות - ובעברית קוראים לזה כיסתוח. ז"א שמדובר בתופעת לוואי נדירה ביותר והחברה מגינה על עצמה מתביעות, שלא יגידו לא הזהרתם - אני עם המון ניסיון עם חולים שטופלו בקסמיאול ולא נתקלתי מעולם בתופעת הלוואי הזו. יש אנשים שהתרופה לא מתאימה להם, גורמת תגובות מקומיות חריגות, אי נוחות, החמרה במקרים קיצוניים, אבל שום דבר דרמטי. במקרה הכי גרוע מפסיקים להשתמש ומנסים משהו אחר. לא יקרו קטסטרופות ואין סיבה לחשוש יותר מאשר מכל תכשיר טיפול מקומי אחר. מציע לנשום עמוק, להרגע ולנסות את התרופה. רוב מכריע של המטופלים נהנה מהשפעות מיטיבות שלה ולא פוגש בכל תופעת לוואי. גם אם יקרה הבלתי סביר ויהיה איזשהו סיבוך/החמרה וכו', היום יש טיפול מצויין לכל סוגי הפסוריאזיס. לגבי כמות החומר במריחה - השתמש בקנה מידה של קצה אצבע שזה מריחה מהכרית בקצה שסמוך לציפורן ועד הקפל של המפרק הרחוק ביותר באצבע לכיסוי שטח שמתאים לכף יד אחת (השטח משורש כף היד ועד קצות האצבעות - כ- 20X10 ס"מ). גש לקישור הבא : http://patient.info/health/fingertip-units-for-topical-steroids המראה את היחידה בצורה ברורה. בהצלחה

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה