פסוריאזיס של הפין

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

29/08/2015 | 01:13 | מאת: אנונימי

אני בן 27, ומתגורר בארה"ב. לפני כשנה הופיעה לי פתאום אדמומיות חריפה מתחת לראש הפין, שהתחילה להתקלף ולשרוף. היא נעלמה תוך יומיים, וחזרה שוב וכך במשך שבועיים בערך. לאחר שנעלמה האדמומיות והקילוף, נשאר כתם לבן במקומן. הנחתי שזה יעבור, אך לאחר כמה שבועות חוויתי התפרצות שניה, הפעם חריפה פי כמה, ועל כל הפין. רופאת העור שראתה אותי קבעה שמדובר בפסוריאזיס או דרמטיטיס מסוג כלשהו. היא אמרה לי שהכתם הלבן, פלוס עוד אחד שנוסף מההתפרצות השניה, הם לא כתמים אלא אובדן פיגמנט מהטראומה של העור ושלא ניתן לשחזר אותו. מאז עברה כמעט שנה, וישנה התפרצות של התופעה מדי חודשיים בערך. הרופאה נתנה לי קרם סטרואידים, אך אני מורח אותו רק כשיש התפרצות. לפעמים זה עובד ולפעמים לא. השאלות שלי לד"ר הן: 1. האם שמעת או ראית פעם אובדן פיגמנט של העור בהקשר כזה? כי כמה שחיפשתי, לא מצאתי שום תיעוד לתופעה כזאת בשום מקום 2. האם יש משהו, כלשהו, שניתן לעשות על מנת לפחות לעכב את ההתפרצויות או לפחות למנוע כתמים? יש לציין שאין ומעולם לא היה לי פסוריאזיס בשום איזור אחר בגוף

29/08/2015 | 07:08 | מאת: יוסי

אם תמרח סטרואידים על הפין לא ישאר לך פין וכל הטבה מסטרואידים תהיה מראית עין ואשליה . כשיבוא המשיח יהיה ניתן להחזיר פיגמנט אבוד בפין. תחפש באינטנט משחות לפסוריאזיס שלא מכילות סטרואידים בשום מינון ובשום כמות. זה גורם לריבאונד והחמרת הנגעים ובהמשך לאטרופיה של העור עור דק שיווצר במקום שנמרחו סטרואידים.

30/08/2015 | 19:31 | מאת: אנונימי

08/09/2015 | 00:15 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לעיתים יש תופעה שנקראת לאוקודרמה פסוריאטיקה והיא שינוי גוון חולף של אזור שהיה בו נגע פסוריאזיס. המהלך אצלך מתאים לפסוריאזיס אך בלי לראות האבחנה בעיני עדיין פתוחה. ישנם תכשירים מקומיים המאפשרים שליטה ארוכת טווח כגון פרוטופיק/אלידל.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה