פרוטופיק נחשבת לתרופה בטוחה ?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

29/03/2015 | 14:07 | מאת: אלי

ד"ר לי-און גלעד-שלום וברכה . ה-FDA הזהיר כי פרוטופיק אינה יכולה לשמש כטיפול ראשון עבור פסוריאזיס וציין כי יש קשר בין התרופה לאפשרות לחלות בסרטן עור ולימפומה בשנת 2005 . אזהרה זו עדיין בתוקף ? או שמאז הוסרה ?

30/03/2015 | 11:43 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

האזהרה לא הוסרה ומקורה במחקר בבע"ח שלא ברור מה הקשר בינו לבין השימוש בתרופה בבני אדם (די ברור שאי אשר להסיק ממנו דבר על בני אדם). ארגוני רופאי העור והילדים בארה"ב יצאו במחאה חריפה נגד ההנחייה הזו של ה- FDA והודיעו לחבריהם שיש להתעלם ממנה. גם איגוד רופאי העור הישראלי הוציא גילוי דעת שאין הצדקה לאזהרה של ה- FDA. התרופה נמצאת בשימוש רב ביותר למעלה מ- 15 שנה (בארה"ב), כקו ראשון או שני בילדים אטופיים ולא נצפה כל שינוי בשכיחות ממאירויות בילדים מטופלים בה ובכלל. פרוטופיק מתאימה לטיפול בפסוריאזיס באזורים ספציפיים ולא באזורים אחרים. בהחלט יכולה לשמש כטיפול ראשון.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה