שמ

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

27/01/2015 | 22:46 | מאת: אני

לום דוקטורר, הייתי אצל שני רופאי עור אחד טען שיש לי סבוריאה דרמטיסיס השני חושב דווקא שמדובר בפסוריאזיס. יש לי את כל הסימנים שאפשר לחשוב עליהם קשקשים בקרקפת אדמומיות בקרקפת, אדמומיות בפנים, אדמומיות בקפלי האף, קילוף בכפות היידים. לפני כמה ימים היה לי נורא מגרד בראש, נכנעתי לגרד ועכשיו יש לי אדמומיות ממש בחזית הראש שלא עוברת. היום גירד לי גם בסנטר ונכנעתי ועכשיו יש לי אדמומיות מאותו סוג גם בסנטר. השאלה שלי היא, האם שמפו של סבו עור שמכיל את החומצה הזו יכול לעזור לי להיפטר מהאדמומיות הזו? אם לא, האם יש שמפו אחר לא סטראוידי שיכול לדכא את התהילך הדלקתי? זה נראה פשוט נורא. תודה רבה על זמנך, אני נואש לעזרה.

27/01/2015 | 22:48 | מאת: אני

02/02/2015 | 12:55 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

יש מגוון רחב של טיפולים למצבך. אני מגדיר את זה סבוריאזיס כי קשה להבדיל בין פסוריאזיס וסבוראה. אפשר להשתמש בשמפו, בתמיסות לסילוק הקשקשת ובתרופות. אבל זה רמת טיפול שלא מתאים לנהל בפורום. צריך לפנות לרופא עור. יש כאן בפורום הרבה המלצות ואם תחפש תמצא. הטיפול בסופו של דבר יורכב ממרכיבים אלה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה