פסוריאזיס הפוכה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

17/12/2014 | 16:15 | מאת: יאתא יוק

לדר גלעד - שלום רב לי יש פסוןיאזיס הפוכה והבעיה אצלי בבית השח והמפשעת המודלקים משתמש בדאיבונקס ולעתים דייבובט , מבקש אם תוכל לעזור ולהציע טפול ( משחה או קרם ) שיכול לקרר לי עור המפשעת המודלק תמיד שלא נותן לי שינת נחת , והרב תודה ובריאות טובה לך .

17/12/2014 | 16:52 | מאת: טאוב יונה

תנסה לעשות אמבטיה עם שמן אמבט כמו בלנאום או אמול , 20 דקות במים פושרים, להספיג את העור ולמרוח לחות.

22/12/2014 | 09:25 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בעיקרון פסוריאזיס הפוכה הוא אכן מצב מתמשך של דלקת בעור, לרוב מלווה גם בהפרשה סרוטית ולכן מאוד מציק. טיפול מאוד יעיל הוא פוטותרפיה מכוונת לאזורי הפריחה באמצעות מכשיר לייזר מתאים (אקסימר) או מכשיר לפוטותרפיה מכוונת כמו "בי קליר" ובמקרים פשוטים יותר מסרק פוטותרפיה (של חברת דוולין, מיובא ע"י גאיה מדיקל). להרגעה מיידית אפשר לבצע הרטבותלחות פתוחות (להרטיב בד כותנ הנקי במיים פושרים מהברז, לסחוט "חצי דרך" ולהניח על האזורים המגורים לרבע שעה ואח"כ למרוח פעמיים ביום על עור לח קרם הידרואגיסטן המכיל הידרוקורטיזון במינון מאוד נמוך עם או בלי שילוב לסרוגין (יום כזה ויום כזה) עם ג'ל קסמיאול (פעם ביום), וזאת עד להשגת רגיעה ולהפסיק בהדרגה המריחות. תכשיר יעיל נוסף יכול להיות קרם אלידל וייתרונו שאינו מכיל סטרואידים כלל (חסרונו שמאז הוכנס לסל הטיפולים לדרמטיטיס אטופית הוא אינו מסובסד להתוויות אחרות כגון פסוריאזיס ולכן עלותו גבוהה יחסית...). בגדול הייתי מציע להתחיל במריחה של התכשירים הנ"ל ומשלב טיפול פוטותרפי עד להשגת רגיעה.

24/12/2014 | 22:27 | מאת: אסתר

שעשוי להקל הוא ההרב-אטופיק ויתרונו בעיניי הוא שהוא מבוסס על חומרים טבעיים. כדאי לברר לגביו, במקרה שלי הוא מאוד הרגיע.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה