פסוריאזיס ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

24/10/2014 | 10:45 | מאת: סימה

שלום רב, אלו ערכים בבדיקת דם משתנים באדם שחולה בפסוריאזיס של העור ? ואלו ערכים חשוב לבדוק כאשר יש חשש למחלה זאת . מה חשוב לבדוק ? תודה מראש .

24/10/2014 | 14:28 | מאת: סימה

איזה בדיקות דם יש לבצע כשיש חשד לדלקת מפרקים פסוריאתית? תודה .

29/10/2014 | 10:43 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בעיקרון אין בדיקות דם שמשתנות בפסוריאזיס וספיציפיות למחלה. חומצה אורית יכולה לעלות כביטוי למטבוליזם מוגבר, שקיעת דם ו- CRP יכולים לעלות כמדד לדלקת. דלקת מפרקים פסוריאטית מוגדרת Sero-negative והמשמעות היא שאין ממצאים ספציפיים בבדיקות הדם. אם יש דלקת מפרקים בחולה פסוריאזיס ובדיקת פקטור ראומטואידי שלילית זה תומך בכך שהדלקת היא על רקע הפסוריאזיס.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה