שימוש בדייבובט בהריון

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

26/08/2014 | 16:38 | מאת: אסי

לדר גלעד שלום אודה לחוות דעתך, אני בשבוע 10 להריון ויש לי מס פצעים די קטנים בכמה מקומות בגוף. האם עלי לחשוש להשתמש בדייבובט בכמות קטנה? אם כן יש חשש, מה היית ממליץ לעשות? תודה

03/09/2014 | 13:42 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

השפעת דייבובט על עוברים בהריון בבני אדם לא נבדקה ולפי תוצאות מעכברים התרופה היא בקטגוריה C מה שאומר שצריך לשקול את הסיכון מול הצורך. לכן עקרונית וחוקית אסור לי להמליץ או לאשר טיפול בדייבובט בנשים הרות. כמובן שהסיכון מצוי ביחס לכמות, שטח ותדירות השימוש. בשלב זה הייתי מסתפק בתכשירי לחות ואם ההפרעה גוברת לשקול פוטותרפיה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה