שפעת חזירים וטיפול ביומירה

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

03/08/2009 | 17:13 | מאת: יובל המבולבל

ד"ר גלעד שלום, האם טיפול ביומירה מכניס אותי לקבוצת סיכון בהקשר של שפעת החזירים? כלומר, האם דיכוי המערכת החיסונית ע"י יומירה עלול להגדיל את הסיכוי לסיבוך עקב השפעת? האם יש קשר בין דיכי "הזרוע" הזו של מערכת החיסון לשפעת? תודה, י.

05/08/2009 | 00:01 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אין עד כה כל דיווחים על נגיעות יתרה או על סיכון מוגבר במי שלקו במחלה, של מטופלים בהומירה או בכל תרופה ביולוגית אחרת, לגבי שפעת החזירים. זה לא אומר הרבה אבל ככל הנראה גורמי הסיכון המשמעותיים הם רקע אישי כגון עודף משקל, מחלות לב וריאות יותר מאשר הטיפול עצמו. מצד שני, אני בטוח שזה רק עניין של זמן עד שיצוצו דיווחי מקרים על השילוב - זה פשוט עניין של סטטיסטיקה והסתברויות...

05/08/2009 | 22:03 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

תוספת קטנה, רצוי שכל המטופלים בטיפול ביולוגי יפנו לרופא המשפחה ויבקשו מרשם ל- Tamiflu שיהיה בבית. בכל סימן של שפעת (חום, שיעול, כאבי פרקים) כדי שיהיה אפשר לדבר עם הרופא המטפל ולהתחיל לקחת ללא דיחוי.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה