שאלה לדר' גלעד: יומירה ופסוריאזיס טיפתי

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/06/2009 | 12:02 | מאת: יובל המבולבל

שלום דר' גלעד, אני לוקח יומירה עבור פסוריאזיס וולגריס, (בהצלחה רבה). בעקבות סטרפטוקוק שביקר אצלי לפני כשבוע הופיעו נקודות אדומות על כל הגוף. מניסיון של חבר זה נראה כמו התפרצות של פסוריאזיס טיפתי. האם זה יתכן? האם היומירה לא יעילה נגד זה? תודה.

15/06/2009 | 00:23 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

התצפית שלך מעניינת. אם אכן יש התפרצות של פסוריאזיס טיפתית תוך כדי טיפול מוצלח עם תגובה טובה בהומירה, זה מצביע על שונות במנגנון הגורם למחלה. יחד עם זאת, בעקרון התופעה של התפרצות תוך כדי טיפול שכיחה בכל הטיפול בפסוריאזיס כאשר פוטנציאל ההתפרצות עולה לפתע מסיבה כלשהי ולמרות שחולה נמצא לכאורה בשליטה תחת טיפול - המצב מחמיר.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה