שאלות לגבי תיקון לניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

07/01/2016 | 01:13 | מאת: אליהו

לד"ר גרון שלום רב, תודה על תשובותיך לשאלות הקודמות שלי ומאוד אשמח אם תוכל לענות גם על השאלות הבאות. אני עברתי ניתוח שרוול בנובמבר וכעת חלפו בדיוק חודשיים מאז הניתוח שלי. במייל הקודם שלי דיווחתי על קושי לבלוע ולאכול מזון מוצק והבנתי שמדובר בצלקת שנותר לאחר הניתוח והיכולת לאכול אמור להשתפר לאחר שהצלקת יורד. נכון לעכשיו לא חל כל שיפור בצלקת אצלי וכבר ארבע פעמים דברי מזון שהיו כנראה סמיכים או יבשים מדי נתקעו לי בקיבה והביאו אותי כמעט למצב של חנק. ההרגשה שלי הוא שעקב צורת השרוול הספציפי שלי (מעט מוצר) בעצם כל פעם שאני אוכל גורם לגירוי מחודש של הצלקת ומונע ממנו להחלים (מה שאולי מתאים להגדרה של marginal ulceration) . יש לי תור אצל המנתח בבית חולים (איכילוב) ששם נותחתי ובכוונתי לבקש לעבור צילום על מנת לבדוק את מצב הקיבה שלי. השאלות שלי הם כמובן ברמה המדיניות הקלינית הכללית והם יעזרו לי להבין האם יש סיכויי כלשהי שמצבי אכן ישתפר בטווח הארוך או שאני תולה תקוות שווא והמצב שאני נמצא בו כעת יישאר לצמיתות. אציין שבעיניי אי היכולת לחזור ולאכול בצורה סדירה ובריאה פירושו שהתהליך הזה נכשל אצלי כי לא נראה לי שירידה במשקל עקב חוסר יכולת לאכול מזון מוצק היא תוצאה רצויה או בכלל בריאה. השאלות שלי הן: 1. מה הוא טווח הזמן (timeline) המקובל שלאחריו קובעים שניתוח לא הצליח ושיש לשקול פעולה ניתוחית נוספת – זאת כמובן במידה והמטופל מעוניין בכך. 2. מה האופציות הניתוחיות לתיקון שרוול מוצר (gastric sleeve stricture הנהוגות בארץ ומהם הסיכונים בפעולות אלו. במייל הקודם ציינת שלפעמים מבצעים dilation באמצעות גסטרוסקופיה וכאשר הייתי בבית חולים שמעתי את הרופאים דנים באפשרות להחדיר סטנט אצל מטופל עם שרוול מוצר. במאמר על אנדוסקופיה גסטרואינטסטינלית שקראתי באינטרנט (שחובר דווקא על ידי צוות רופאים מאיכילוב) דובר בשימוש בבלון ושטי. בתודה מראש ובברכה, אליהו

שלום רב לפי השאלה אני רואה שאתה חקרת את הנושא ומכיר הרבה אינפורמציה. אני לא יודע מה הצוות באיכילוב ינסה. אני חושב שאופציה סבירה ראשונה היא גסטרוסקופיה שתיתן גם אינפורמציה ומאפשרת גם לתקן על ידי הרחבה עם בלון. במידה וזה לא מצליח אני אישית לא הייתי מנסה או ממליץ על סטנט. אני הייתי הולך לכיוון של מעקף קיבה שבוודאות מתקן את הבעיה ומהווה פתרון טוב לירידה במשקל לאורך זמן עם איכות חיים טובה (תלוי היכן ההיצרות, אפשר גם מעקף עם השקה אחת, מה שנקרא מיני מעקף). אני חושב שעכשיו הוא הזמן לבירור המצב על ידי גסטרוסקופיה. בהצלחה ד"ר נסים גרון

09/01/2016 | 19:40 | מאת: אליהו

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר