שלום דר

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

08/09/2014 | 17:49 | מאת: אני

יש לי שאלה קטנה.. קראתי שבמעקף קיבה משאירים בין 20 סמק ל30,איך המנתח קובע כמה להשאיר לכול אחד?האם בתור מתנתחת אני יכולה לבקש מהמנתח להשאיר לי 20 סמק? במידה וכן אז אפשרי ביום הניתוח? או שלא להיתערב והמנתח יעשה לפי שיקולו?

שלום רב המנתח מבצע את הניתוח לפי הטכניקה שהוא מכיר ולפי שיקולים אנטומים מחליט איזה כיס ליצור מתוך כוונה להשאיר כיס קטן ככל האפשר אבל למנוע סיבוכים אפשריים ולאפשר מקום לטיפול בסיבוכים אם קורים. מעבר לגודל הכיס יש גם עיניין של אורך לולאות המעי בהם עובר האוכל עד שהוא פוגש במיצי העיכול מהקיבה וכן באורך לולאת המעי של מיצי העיכול. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר