אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


פורום סרטן הכבד

פורום סרטן הכבד נועד לתת תמיכה לחולים ובני משפחותיהם ולתת מענה על שאלות גולשים.

סרטן כבד הוא סוג סרטן נדיר למדי, אולם שכיחותו נמצאת במגמת עליה. בישראל 900 חולים בסרטן כבד. סרטן הכבד נפוץ פי 3 בגברים מאשר בנשים.

בדרך כלל סרטן בכבד מתגלה במקרה במהלך ניתוח או בדיקה של מחלות אחרות משום שלגידול בכבד אין תסמינים.

גורמי הסיכון להתפתחות סרטן בכבד הם: דלקת בכבד (נובעת מזיהום, שתיית אלכוהול, צהבת מסוג B, C), אשר בעתיד עלולה להתפתח לגידול סרטני, עישון ועוד.

ד"ר יצחק שנירר, מנהל מחלקה אונקולוגית בבי"ח פוריה יוכל לענות על שאלות הקשורות להתפתחות סרטן בכבד, הגורמים לו ודרכי הטיפול הקיימים היום בסרטן הכבד.

פרטים נוספים באתר של האגודה למלחמה בסרטן.
להמשך...
חיפוש מתקדם
גרורות בכבד אחרי סרטן השד
מחבר:דפנה
תאריך:7/1/2009
שעה:19:21
שלום, דר' שנירר.
חברה שלי (בת 60) חלתה לפני שנתיים בסרטן השד, עברה טיפול וכריתה ועל פניו, לפי הבדיקות מלפני 3 חודשים, נראה היה שהטיפול צלח.
לפני שבוע התחילה להרגיש כאבים בבטן, אחרי מספר בדיקות הופנתה ל- CT ונתגלו גרורות במספר מוקדים בכבד.בוצע גם מיפוי עצמות אשר מראה שזה לא התפשט לעצמות.
הוחלט על טיפול כימותרפי.
כרגע היא סובלת מחולשה ומכאבים בגב, בנוסף לירידה במשקל.
הובהר וגם קראתי שאי אפשר לרוב לרפא סרטן בכבד אלא רק להאריך חיים.
השאלה שלי היא מאוד פשוטה: עד כמה ניתן להאריך?
בהתבסס על מה שכתבתי, האם המחלה יכולה "לגמור" אותה גם במספר חודשים או שסביר להניח שהיא תזכה לחיות לפחות עוד כמה שנים?
מאוד חשוב לי לקבל אינדיקציה, לא רוצה שיום אחד זה יכה במכה אחת, רוצה לעבור תהליך מסודר וגם רוצה להגשים לה חלום מסוים, השאלה היא כמה זמן פחות או יותר נותר לה?
אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלתי.

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
07/01/09 19:21
שלום, דר' שנירר. חברה שלי (בת 60) חלתה לפני שנתיים בסרטן השד, עברה טיפול וכריתה ועל פניו, לפי הבדיקות מלפני 3 חודשים, נראה היה שהטיפול צלח. לפני שבוע התחילה להרגיש כאבים בבטן, אחרי מספר בדיקות הופנתה ל- CT ונתגלו גרורות במספר מוקדים בכבד.בוצע גם מיפוי עצמות אשר מראה שזה לא התפשט לעצמות. הוחלט על טיפול כימותרפי. כרגע היא סובלת מחולשה ומכאבים בגב, בנוסף לירידה במשקל. הובהר וגם קראתי שאי אפשר לרוב לרפא סרטן בכבד אלא רק להאריך חיים. השאלה שלי היא מאוד פשוטה: עד כמה ניתן להאריך? בהתבסס על מה שכתבתי, האם המחלה יכולה "לגמור" אותה גם במספר חודשים או שסביר להניח שהיא תזכה לחיות לפחות עוד כמה שנים? מאוד חשוב לי לקבל אינדיקציה, לא רוצה שיום אחד זה יכה במכה אחת, רוצה לעבור תהליך מסודר וגם רוצה להגשים לה חלום מסוים, השאלה היא כמה זמן פחות או יותר נותר לה? אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלתי.
מס שאלות האם בוצעה ביופסיה מהממצאים בכבד?ועל סמך מה נקבע מקוןר הגרורות? איזה סוג סרטן שד סובלת הגברת באבחנה ראשונית?מה היו הרצפטורים שלה? לעצם הענין מחלה בכבד לעת עתה לא ניתנת לריפוי אך באמצעות טיפולים כימיים או הורמונלים או ביולוגים תלוי ברצפטורים ,ניתן להאריך חיים.
חיפוש מתקדם