גרורות בכבד אחרי סרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

07/01/2009 | 19:21 | מאת: דפנה

שלום, דר' שנירר. חברה שלי (בת 60) חלתה לפני שנתיים בסרטן השד, עברה טיפול וכריתה ועל פניו, לפי הבדיקות מלפני 3 חודשים, נראה היה שהטיפול צלח. לפני שבוע התחילה להרגיש כאבים בבטן, אחרי מספר בדיקות הופנתה ל- CT ונתגלו גרורות במספר מוקדים בכבד.בוצע גם מיפוי עצמות אשר מראה שזה לא התפשט לעצמות. הוחלט על טיפול כימותרפי. כרגע היא סובלת מחולשה ומכאבים בגב, בנוסף לירידה במשקל. הובהר וגם קראתי שאי אפשר לרוב לרפא סרטן בכבד אלא רק להאריך חיים. השאלה שלי היא מאוד פשוטה: עד כמה ניתן להאריך? בהתבסס על מה שכתבתי, האם המחלה יכולה "לגמור" אותה גם במספר חודשים או שסביר להניח שהיא תזכה לחיות לפחות עוד כמה שנים? מאוד חשוב לי לקבל אינדיקציה, לא רוצה שיום אחד זה יכה במכה אחת, רוצה לעבור תהליך מסודר וגם רוצה להגשים לה חלום מסוים, השאלה היא כמה זמן פחות או יותר נותר לה? אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלתי.

מס שאלות האם בוצעה ביופסיה מהממצאים בכבד?ועל סמך מה נקבע מקוןר הגרורות? איזה סוג סרטן שד סובלת הגברת באבחנה ראשונית?מה היו הרצפטורים שלה? לעצם הענין מחלה בכבד לעת עתה לא ניתנת לריפוי אך באמצעות טיפולים כימיים או הורמונלים או ביולוגים תלוי ברצפטורים ,ניתן להאריך חיים.

מנהל פורום סרטן הכבד