פצע שלא מתרפא יותר מחצי שנה

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

31/05/2007 | 19:12 | מאת: ch694

שלום , אני בת 24 , בריאה בד"כ , הבעיה היא כך : אני סובלת מפצע פתוח ופריש יותר מחצי שנה , ללא שיפור ניכר בריפוי הפצע ... הפצע הוא באמה כ-18:10cm כתוצאה מכוויה חדשה(חומר כימי)על כוויה ישנה(אש גלוייה יותר מ-20 שנה). הפצע לא עמוק ... הטיפולים שטופלתי בהם עד עכשיו הם : בהתחלה פעמים- הטרייה + השתלת עור- אבל השתל לא נקלט בכלל ולכן טופלתי בטיפול שמרנית כמוPolymem , Aquacel Ag , Suprasorb , BiatainAg , Contreet, Tevaalginate Ag , ... וגם כן לפני שבועיים קבלתי זריקת מקרופאג'ים בפצע - ולא עזר אני ממש מיואשת ונמאס לי כל הטיפולים הלאלו , מרגישה שהרופאים מנסים בי נסיונות שונים - כל שבועים מחליפים סוג החבישה ... באמת אני בדילימה - האם אני מטופלת במקום הנכון ( מרפאת פלסטיקה בשיבא) או לא ? האם יש טיפולים נוספים למצבי חוץ מהחבישות ? האם יש מרפ' שמתמחה בפצעים ? האם רופא שמתמחה בפלסטיקה וכוויות הוא כן מתמחה בפצעים ? למה לוקח לפצע כל כך זמן עד שיתרפא (אין בעיות בכלי דם , בדיקות דם תקינות , ביופיסיה שלילית , לא חולת סוכרה , תרבית שלילי ... )? האם כדאי לשקול ניתוח נוסף ליד (למרות ששני הניתוחים נכשלו ) ? תודה מראש על כל עזרה

04/06/2007 | 12:30 | מאת: דניאל וייס

כפי שנוכחת לדעת ישנם המון סוגי פצעים ומתוך כך גם הרבה סוגי חבישות. כדאי לפנות ליחידה לטיפולי פצעים לתורך התייעצות – אשר בה יוכלו לראות את הפצע ולהטוות מדיניות טיפולים אשר תוכל לסייע. חשוב לציין כי מלבד החבישות עצמם חשוב לראות אם ניתן להשתמש בתכשירים מסויימים יחד עמם או בלעדיהם. כמו"כ קביעת מדיניות שטיפות או לא. חשובה ביותר. על כן אני ממליץ לפנות למרפאה 03-7521670 רפואה שלימה דניאל

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי