דבש רפואי

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

09/10/2014 | 22:48 | מאת: אור

שלום מה הייתרונות של דבש רפואי (Medihoney למשל) לטיפול בפצעי לחץ? זה אנטיבקטריאלי? זה משמש גם להטרייה במקרה ויש רקמות נמקיות/פיברוטיות? זה מעודד צמיחה של תאים וסגירת הפצע? והאם זה מתאים גם לפצע לחץ בדרגה 4 או שיש התוויות ספציפיות לאיזה דרגה זה מתאים? תודה

לצורך החלטה באם טיפול בדבש מתאים צריך לבדוק את הפצע. עקרונית לדבש יכולות אנטיבקטראיליות, יכולת לנקות פצעים וגם לעזור בריפוי עצמו. אכן יש בו מעלות רבות פרופ שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי