גורדון 6

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

01/10/2014 | 16:03 | מאת: שי

שלום לפרופ שלום לאימי יש פצע קשה ריפוי בשוק השמאלי..בת 87 ללא סכרת. בדיקת אולטרא סאונד לעורקים הראתה זרימה "לא משהן" מתחת לברך. טופלה בכל סוגי המשחות הנפוצות.כולל סילבר סאל .רימות... טנדרוויט וכו.. אין שיפור. יש לה כאבי תופת באזור השוק..מדבקה של 50 מג ובנוסף פרוקסם....מיר ...וכו לא עוזר. עיקר הכאב בזמן החלפת החבישה..האם ישנה דרך להחליף ללא שיהיו לה כאבים..אולי תמיסה כל שהי? תודה ושנה טובה

נשמע כאילו הכאבים נובעים מחוסר אספקת הדם לגפה, כאבים אסכמים צריך לבדוק עם רופא כלי דם האם ניתן לשפר את אספקת הדם לגפה בצינטור. במידה ולא רצוי אולי לפנות למומחה לכאב בבית חולים לצורך התאמת טיפול ! בהצלחה פרופ שלום

26/10/2014 | 00:06 | מאת: שי

רק עכשיו ראיתי את תשובתך.. אמא אושפזה בסוף בבלינסון. באמת בוצע לה צינתור. הייתה סתימה ענקית (150 מ'מ ) .דבר שבאמת גרם לה לכאבים נוראיים. עכשיו מרגישה יותר טוב בהרבה וגם הנפיחות ירדה והרגל ניראית "רגילה" עם צבע טוב. אני מבין שה"תיקון" הזה יעזור לפצע להתרפא במהרה. סיפור לא פשוט הפצעים האלה. תודה לך פרופ אבשלום.

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי