פצע לחץ

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

16/09/2014 | 01:43 | מאת: רותי

שלום חולה סיעודי עם פצע לחץ גדול בישבן בדרגה 4, רמת חלבונים 2.6, המוגבלובין נמוך. אלו המלצות יש בכדי לשפר את מצבו בצורה דרסטית? האם מזרני אוויר דינמיים יעילים גם לריפוי או רק למניעה? האם מזרן טמפור יכול להועיל לריפוי? ומה עם תוספים שיכולים לעודד ריפוי ולחזק את הגוף? יש מזונות רפואיים (זונדה) שהוכחו כמשפרים ? (אבאונד- פרטיב ועוד)? האם תוספים טבעיים יכולים להועיל? קראתי על ויטמין A, שמן דגים, קראתי על מוצר ספציפי: (כמוסת ה Dermastin מכילה בין היתר ויטמין A, ויטמין E, ויטמין C, סלניום ואבץ שהוכחו בעבודות מדעיות רבות כחיוניים לתהליך ריפוי העור וכבעלי השפעה חיובית כטיפול משלים לטיפולים המקומיים באקנה. ) אשמח לקבל עצה והכוונה בעניין זה. תודה

המזרן בהחלט יכול לסייע ולשפר את מצב בפצע. מעבר לכך יש להיוועץ עם דיאטנית לגבי צורת וסוג התזונה (הזנה רגילה, זונדה או אחרת), ברור כי הוא לא מקבל מספיק חלבון וקלוריות. הוא צריך לקבל מספיק קלוריות וחלבון יחד עם שומן ומינרלים. לריפוי מסייעים: ברזל אבץ ויטמין C. מומלץ לפנות לרופא מומחה, דיאטנית, להזין כמו שצריך ולטפל בפצע כמו שצריך ! בהצלחה פרופ אבשלום שלום

19/09/2014 | 14:19 | מאת: רותי

שלום תודה על המענה הבהיר והמפורט. הוא עבר שוב הטרייה כירורגית, והמשך טיפול ביוזול (פעמיים ביום מחליפים, ממה שקראתי יש להחליף כל שעתיים שלוש) הבנתי שהפצע עדיין לא נקי, יש עדיין רקמות נמקיות. האם הטרייה כירורגית היא השיטה הטובה ביותר? אפשר להגיע באמצעותה לרקמות קטנות? הבנתי שהטרייה ע"י רימות לא מתאים בעיקר בגלל שמדובר באזור שכל הזמן יש עליו לחץ (פצע גדול באזור הסקרום/עכוז) ובשביל רימות צריך שהמקום יהיה ללא לחץ, זה נכון? והאם יוזול זה טיפול מקובל אחרי הטרייה? אין דברים יותר חדשניים ומתוחכמים? ושאלה לסיום, האם מוכר לרופא הנושא של דבש רפואי, לאיזה מצבים זה מתאים, האם גם לפצע גדול ועמוק בדרגה 4? וכן לגבי קולגן. תודה

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי