האם יש כאב בפצעי לחץ?

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

11/09/2014 | 23:15 | מאת: אהוד

שלום האם פצע לחץ כואב כמו כוויה? והאם בדרגות מסויימות כבר אין כאב? כמו למשל פצע לחץ בדרגה 4? האם בבתי אבות מטפלים במשככי כאבים לפצעי לחץ? והאם זה נכון גם לגבי כאלו שמוגבלים בתקשורת? באלו אמצעים מטפלים בכאב מפצעי לחץ לשימוש ארוך טווח? תודה רבה

פצעי לחץ יכולים לכאוב, אך לא כמו כוויות! בתי אבות, מאוד מיומנים ויודעים מתי וכמה משכחי כאבים לתת. הטיפולים ייכולם להיות פשוטים : כמו אקמול אוטלגין או נורפון תלוי במידה הכאבים, או שימוש בנרקוטיקה (כמו מורפין). גם באנשים שאינם מתקשרים , ניתן לראות לפי תגובותהם אם כואב להם ! לפי לחץ הדם והדופק (הם עולים), חוסר שקט, או רתיעה ממגעי או תזוזה ! בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי