טיפול בפצע לחץ במסגרת אשפוז

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

01/09/2014 | 00:03 | מאת: דניאל

שלום אבי מאושפז מזה כמה שבועות בבית חולים עקב דלקת ריאות קשה. באשפוז קיבל פצע לחץ (לא קטן) באזור הישבן, כעת זה בדרגה 3. הטיפול שהוא מקבל זה סילברול בלבד. שאלתי היא, האם זה הטיפול היחיד שמקבלים במסגרת אשפוז? ביקשתי כמה פעמים שיביאו פלסטיקאי שיראה את המקום, אך זה לא עזר (אף שהבנתי שאחות פצעים ראתה, אך אין לי מושג באיזה שלב). אני קורא על כך שישנם שיטות טיפוליות רבות ומתקדמות לפצעי לחץ (ואקום- הזרקות מקרופאגים- חבישות מיוחדות- הטריות). אני תמה מדוע מסתפקים מתחילת האשפוז (כמה שבועות) רק בסילברול כשבעצם אין כל שיפור אלא רק הידרדרות? מה אפשר לעשות? ואלו טיפולים מומלצים למקרה כזה? האם ישנם אופציות שאולי לא בסל הבריאות? ושאלה לגבי החבישות, הבנתי שיש הרבה סוגי חבישות מסוגים שונים וחומרים שונים (חומרים שמופרשים מהחבישה, סופגי הפרשות), האם זה יעיל גם במקרה שבעצם יש לחץ כמעט תמידי על החבישה? למשל כשזה בשטח נרחב באזור הישבן? והאם יש תועלת בלהביא מזרן גומי עם בועות אוויר שבא עם משאבה (המזרן הסטנדרטי שיש ביד שרה)? תודה רבה

סילברול היינה אופציה מקובלת לטיפול בפצעים . לגבי מצב אביך, רצוי בדיקה של רופא מומחה בפצעים, אשר יעריך את הפצע ומצבו הכללי של אבא ויוכל להדריך אתכם לגבי המשך הדרך. לגבי מזרן אוויר, כן הוא בהחלט יכול לעזור בהצלחה שנה טובה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי