פצע לחץ דרגה 3

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

22/08/2014 | 14:27 | מאת: נעמה

שלום מבוגר בשנות השישים במצב סיעודי, הגיע לבית חולים עם פצע לחץ בישבן באמצע, מאושפז מזה כמעט חודש, הפצע לחץ החמיר והגיע לדרגה 3 על אף טיפול בסילברול. ברצוני לשאול: מדוע פצע לחץ מחמיר בבית חולים? הרי אמורים לטפל בזה, וכן מקפידים על שינויי תנוחה עוד יותר מאשר בבית אבות? מה האופציות הטיפוליות לפצע לחץ בדרגה 3? האם זה הפיך? יש חבישות מיוחדות? (קראתי על קלטוסטט וכדומה) מאחר ויש עליית חום נוספת, איך ניתן לדעת האם זה כתוצאה של זיהום מהפצע לחץ? (שאלתי את הרופא על תרבית, אך הוא אמר שזה מקום בעייתי מאחר וזה אזור של עוד הפרשות, כך שתרבית לא תעזור). יש שיטות טיפוליות מעבר לטיפול הסטנדרטי בבית החולים? תודה

במידה ועדין יש החמרה, משמע כי עדין יש לחץ מוגבר באזור הפצע או שמה יש בו זיהום פעיל. יש צורך להקפיד על הפחתת הלחץ באזור הפצע על ידי שינוי תנוחה תדיר רצוי להוסיף מזרן אוויר או דומיו ולטפל בפצע בהתאם. ההחמרה, גם מעידה על מצבו המדורדר, הכללי של המטופל ! בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי