סילברסל לעומת אקווסל AG

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

20/02/2014 | 18:50 | מאת: אח מוסמך

מה יותר יעיל? מי מהם מכילה יותר יוני כסף? למי מהם כושר ספיחת הפרשות גבוהה יותר? אשמח לקבל הבהרות בעניין.

27/02/2014 | 10:49 | מאת: רותם

אקווסל סופח יותר . לגבי ריכוז יוני הכסף בחבישה: ככל שהריכוז גבוה יותר החבישה אפקטיבית יותר, אך מאידך גם רעילה יותר לתאים. לכן מומלץ לשקול טיפול אנטיבקריאלי ללא סילבר כדוגמת פלאמינל, חבישות דבש וכו'

27/02/2014 | 11:40 | מאת: אח מוסמך

לגבי הפלאמינל: האם מורחים אותו רק על פצעים עם שכבה נקרוטית על מנת שהוא ייעשה הטריה. או שניתן למרוח אותו גם בפצעים מפרישים בלבד שאין בהם שכבה נקרוטית? ומה ההבדל בין פרומוגרן לפיברקול?

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי