הפרדות הציפורן מהבוהן

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

03/03/2008 | 15:04 | מאת: sigal

שלום דוקטור ראשית אני חייבת לציין שאני מאוד נהנית מהפורום שלך והמקצועיות ואני שמחה להעזר כאן בשאלות שלי. אני פדיקורסטית במקצועי, היום היגע אליי נער שחטף מכה ברגל והציפורן נפרדה מהבשר בחלק הקדמי שלה והייתה כמעט באויר. כפדיקורסטית חתכתי את כל החלקים המיותרים וניקיתי את המקום על ידי גזירת הציפורן טיפין טיפין בעזרת צבתית ואת החלקים של העור שבצבצו עד שכמעט לא נשארה שם ציפורן אלא מעט ליד הקוטיקולה בקצה, והמקום היה נקי פחות או יותר. כמובן שנתתי לו המשך טיפול עם סבון מיוחד ומשחה אך העור נשאר חשוף וכל מה שהיה נותר לי לעשות זה לחבוש מעט עם פלסטר, ולהפנות לרופא עור לאבחנה. שאלתי היא, האם הציפורן במצב שנותר ממנה רק חלק תגדל בחזרה כרגיל או שצריך לעקור אותה על מנת שתצמח בחזרה, כמו כן איזה המלצות תוכל לתת לי על מנת לטפל במקרה מעין זה שוב? תודה על כל תשובה שתיתן לי......

06/03/2008 | 11:09 | מאת: דניאל וייס

שלום רב, עור חשוף יש לחבוש, ועל כן היה צריך להפנותו לאנשי מקצוע – היינו אחות או רופא. מאחר ואין לפדיקוריסטיות הכשרה רפואית יש להזהר מאור על ההמלצות שניתנים למטופל – דהיינו : איני יודע איזו משחה נתת או סבון מיוחד אבל עור חשוף וכנראה פצוע חייב להיות חבוש רפואית. לגבי העתיד – ללא ראיה של הציפורן ומצבה קשה לצפות איך היא תתפתח – אולם לפעמים מכה חזקה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך והציפורן עלולה לגדול לא כבמקור – אבל זה תלוי בעוצמת הפגיעה. בכל מקרה אני ממליץ במקרה כזה להפנות לפודיאטרים או כירופודיסטים בהצלחה דניאל WWW.WISEFEET.ORG

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי