פצע כרוני בקרסול - דחוף!!!!!

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

11/09/2007 | 17:40 | מאת: ענת

שלום, שמי ענת ואני בת 30. ב1/8/07 עברתי תאונת דרכים. נדרסתי עם האופניים ע"י נהג מונית וקבלתי שפשוף חזק בקרסול. בצילום קרסול : ללא סימני שברים, ללא גוף זר ללא OM לפני יומיים קיבלתי הפנייה דחופה למיון מאחר והרופאה חששה שיש לבצע הטרייה מאחר והפצע לא נסגר. אציין כי לא אובחנה אצלי סכרת ועשיתי היום בדיקות דם נוספות. הפלסטיקאי במיון הורה לי לחבוש את הפצע בתחובשת גרנופלקס - 10/10 עבה מידי יום. את החבישה הראשונה ביצעה האחות בקופ"ח היום ואמרה לי כי יש להשאיר את התחבושת לפחות יומיים שלושה. הוראה הדומה להוראות היצרן שעימו שוחחתי טלפונית. האם ייתכן כי ישנה סיבה שהרופא הורה לי במרשם ובסיכום המיון להחליף פעם ביום? מה עלי לעשות במצב כזה ? כמו כן, מאחר והאחות לא חבשה לי בצורה טובה את הפצע החלפתי תחבושת ועשיתי לה שוליים רחבות יותר. כאשר החלפתי את התחבושת הרקמה/גלד שהיה סביב הפצע הפתוח כמעט נפל. האם זהו מצב טבעי שהרקמה תיפול והתחבושת תכסה רקמת עור חשופה ? מצטערת על האריכות העניין מטריד אותי מאחר ולא קיבלתי עד עכשיו הנחייה והסבר חד משמעיים . אודה לתשובה בהקדם . אפשר לענות לי גם למייל. המון תודה מראש וחג שמח!

18/09/2007 | 10:32 | מאת: דניאל וייס

לכל פצע יש מבנה, תורה וטבע משלו בעיה זו חייבת התייחסות ספציפית לסוג הטיפול ומשך הטיפול על כן אני ממליץ לראות את הפצע ואגב חבישה חייבת להיות מוחלפת פעם ביום. במידה ואת מעוניינת צרי קשר עם המרפאה 03-7521670 רפואה שלימה דניאל WWW.WISEFEET.ORG

24/09/2007 | 09:39 | מאת: אייל

לידיעתך פצעים פתוחים כתוצאה מסכרת, הקרנות, בעיות כלי דם או על כל רקע אחר ניתן לטפל בתא לחץ על ידי טופס 17 פשוט מכל קופות החולים הטיפול נמצא בסל שירותי הבריאות וזכותכם לקבלו על ידי דרישה מהרופא המטפל נשמח לעזור בטלפונים של המרפאה שלנו 04-8377812/51 אייל

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי