פטרת בציפורניים

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

24/07/2007 | 09:26 | מאת: משה

שלום רב, יש לי פטריות בחלק מאצבעות הרגליים ובבוהן ביד. השתמשתי תקופה במשחה למיסיל אך ללא הואיל, והחלטתי לעבור למשהו טבעי. ההמלצה היתה שמן עץ התה. אני מבחין בבוהן ביד בשינוי מסויים, עם זאת הטיפול לוקח זמן. יצוין, כי במהלך הטיפול גזזתי כמה פעמים את הציפורן היבשה, כך שעכשיו כמעט ואין לי ציפורן. להלן שאלותיי: 1. מהו זמן הריפוי הממוצע לפטרת, אם בכלל (ברגליים מדובר בעניין של שנים רבות). 2. האם הציפורן בבוהן תשוב ותגדל? כמה זמן זה יקח לה? והאם היא תיראה יפה וורודה כמו פעם - כרע, כל פעם שהיא גדלה היא נהיית לבנה (נראה לי שזו הפטרת). 3. אני רשום בקופ"ח כללית. האם ניתן להמליץ לי על רופא טוב באזור ת"א. בפעם האחרונה שהייתי אצל רופא הוא רשם לי כדורים שהצריכו בדיקות דם תקופתיות. זה היה נראה לי קצת דרסטי מדי והחלטתי לנסות את הלמיסיל, אך כאמור ללא הואיל. האם הכדורים הם באמת הפיתרון היחיד? או שמא יש משחות בשוק שעושות את אותה עבודה, באותו זמן? אודה על תשובותיך.

29/07/2007 | 12:42 | מאת: דניאל וייס

אקדים לתשובותי הערה קצרה: אתה יוצא מנקודת הנחה שבטוח שיש לך פטריה, שמא ישנה בעיה אחרת או נוספת שיש צורך לאבחן את מקורה ואופיה כדי להחליט על סוג וצורת הטיפול. 1. זמן הריפוי של פטרת תלוי מאוד בתרופה/תכשיר/ חומרת הפטרת ומיקומה גם בציפורן. הוא יכול לנוע בין מספר שבועות למספר שנים. 2. שוב, תלוי בחומרת הבעיה והדרך בה מטפלים. 3. בקופ"ח כללית אין פודיאטורים. אתה יכול לפנות אליהם ולברר דרכים לקבל החזר כספי על בקוריך/טיפוליך וכן לברר למה אין פודיאטורים בקופה?. 4. כדורים הינם יעילים – יש מקום להמליץ עליהם בהתאם לאבחנה, חומרת הבעיה וכמובן הרקע הרפואי של המטופל לפרטים נוספים אפשר לפנות למרפאה- 03-7521670 רפואה שלימה דניאל WWW.WISEFEET.ORG

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי