תגובות אלרגיות קלות

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

17/12/2016 | 21:10 | מאת: איריס

שלום, אני בת 24, בריאה בד"כ, בתזונה טבעונית מאוזנת יחסית. בשנה האחרונה אני שמה לב שמתפתחת אצלי נטייה לתגובות אלרגיות קלות: העור שלי הגיב לסבון שהשתמשתי בו עד עכשיו בתגובה אלרגית, לעיניים שלי הייתה תגובה אלרגית בלי ששיניתי דבר והתחלתי להגיב לאבק בקוצר נשימה קל (תמיד הייתה לי נטייה מסויימת לאסתמה, אבל רק כשהייתי חולה ובאופן שלא אובחן מעולם. לפני שנתיים קיבלתי לראשונה אבחנה של אסתמה קלה, והיום אני משתמשת במשאף פעמיים בחודש לערך, בחודשים האחרונים אפילו יותר). מבחינת הרפואה המערבית ההתייחסות היא מבודדת, וכיוון והתגובות האלרגיות באמת לא מאוד רציניות אין התייחסות לנושא הכללי. יחד עם זאת, אני מרגישה שיש כאן דפוס חוזר שלא מוכר לי מעצמי, והולך ומתגבר בשנה האחרונה. כמות הפעמים שקיבלתי השנה טיפול סטרואידי כלשהו, גם אם ממוקד בזמן ובמינון נמוך, לא מוצאת חן בעיניי... האם לרפואה הסינית יכול להיות הסבר (והתערבות רלוונטית) שיתן מענה כולל למקרים המבודדים? תודה רבה, איריס.

איריס שלום, על פי הרפואה הסינית ובראיה הוליסטית, נראה, על פי מה שאת מתארת, נראה שקיימת לאחרונה החלשה מסויימת של מערכת החיסון. החלשה זו תתכן בשל גורמים רבים. ממליץ לך בחום, במיוחד אם את רואה מגמת החמרה, עוד בטרם המצב יהיה קשה יותר, לגשת למטפל מוסמך אשר יוכל לאבחן אותך יותר לעומק ולטפל בך בהתאם. ההמלצה שלי היאלטיפול משולב של דיקור סיני עם צמחי מרפא סיניים. בהצלחה! רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית