סימנים עגולים על הגוף של אתלטים באולימפיאדה

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

12/09/2016 | 13:28 | מאת: יוחאי

רונן היי, במהלך משדרי האולימפיאדה ראיתי כמה פעמים ספורטאים עם כתמים כהים על גבי הגוף שלהם. יותר מאוחר הבנתי שמדובר בכוסות רוח. האם זה עובד בכלל? תודה לך על התשובה

יוחאי שלום, כוסות רוח הן למעשה טכניקה עתיקה (משנת 1500 לפנה) הלקוחה מהרפואה הסינית. בטכניקה משתמשת בכוסות היוצרות מין סוג של שאיבה על העור אל. מדובר שיטה שאינה כואבת אך עשויה להשאיר סימנים, כפי שראית בטלויזיה, למשך מספר ימים. הטכניקה מגבירה את זרימת הדם לאזור הרצוי ובכך מסייעת בהפחתת כאב ודלקתיות. בנוסף, היא מסייעת בסילוק רעלים מהגוף. הטכניקה טובה בעיקר לבעיות כמו: שרירים תפוסים, כאבי גב ושרירים, בעיות נשימה והתקררויות ועוד. במידה ואתה סובל מאחת הבעיות שהזכרתי אני ממליץ לך בחום לגשת למטפל מוסמך, חבר באגודה הארצית לרפואה סינית לשם אבחנה מעמיקה וקביעת טיפול בהתאם. בהצלחה! רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית