חלבון

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

30/10/2015 | 10:29 | מאת: מאי

שלום רב, אשמח לשאול שאלה ברשותך. אני מאוד אוהבת לאכול את הלבן של הביצה כשהוא מבושל כמו בשקשוקה. אני כינה רוטב עגבניות ומעל שוברת תריסר שם של ביצים אבל רק את הלבן שלהם. עד כמה לא בריא זה? יש האומרים שזה בסדר גמור ויש האומרים שלמרות שמדובר רק בלבן של הביצה זה עדין המון ויותר מידי חלבון. יש לציין שאם אני אוכלת כה אז במהלך היום אני לא אוכלת כלל עוד חלבון ממקור אחר. אני לא אוכלת לא גבינות ולא בשר ולא דגים כי אני צמחונית. גם דגנים אני לא אוכלת. חיה רק על פירות וירקות בעיקר. אז מבחינת החלבון האם באמת הכמות גדולה מידי ליום? האם יש בכך סכנה בריאותית? תודה

מאי שלום, כמות צריכת החלבון ליום משתנה על פי משקל הגוף. בהנחה וזוהי כמות החלבון היחידה שאת צורכת ביום, אני לא חושב שזה מהווה כל סכנה בריאותית. עם זאת, הייתי ממליץ שלא לאכול הכל כמנה אחת ולפצל הצריכה החלבונית למספר פעמים ביום. בברכה רונן רוזנבלט-ניר http://www.acufamilyclinic.com

מנהל פורום רפואה סינית