טיפול בדיקור

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

18/08/2015 | 20:22 | מאת: יונה

שלום, במרפאה של רפואה משלימה באחת מקופות החולים צורת העבודה של המטפל/ת היא כזו: שיחה והחדרת המחטים בעור במטופל אחד, השארתו בחדר לבד למשך כ-20 דקות עם המחטים (כולל באמצע קפיצה קצרה לביקור), ומעבר למטופל אחר בחדר סמוך - החדרת המחטים אצלו .. כך שבעת ובעונה אחת המטפל מטפל/אחראי על במקביל בשני מטופלים. האם זה תקין.? האם מקובל? האם כך מדריכים את המטפלים במהלך ההכשרה שלהם? או שזו שיטה של המרפאה להכניס יותר כסף לקופה... מיותר לציין שהמחיר עבור טיפול כזה בכלל לא נמוך. תודה

יונה שלום, מטפלים רבים מטפלים בקליניקות קהילתיות שהן קליניקות זהות לזו שאת מתארת של קופות החולים. בשיטה הקהילתית, מספר מטופלים מתחלקים בשעה עם מטפל אחד ובכך, מוזילים עלות הטיפול לכל אחד מהם. הסתכלי על זה בדיוק כמו ללכת לרופא מומחה בקופת חולים או לגשת לרופא מומחה באופן פרטי. בברכה, רונן רוזנבלט-ניר

20/08/2015 | 17:10 | מאת: יונה

עצוב שכך זה מתנהל. הייתי מצפה שגם בקליניקות הקהילתיות יתייחסו ביתר רצינות והערכה לטיפולים מסוג זה. לגבי רופא מומחה בקופה או פרטי, לא הייתי מכלילה. מנסיוני קרה גם שהתאכזבתי מאוד מייעוץ פרטי ומאידך הופתעתי לטובה אצל מומחים בקופה.

מנהל פורום רפואה סינית