מניעת עצירות

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

04/10/2014 | 16:11 | מאת: m

שלום רב, ראשית כל גמור חתימה טובה ושנה טובה :) יש לי שאל ואשמח לתשובה שלך אני טסה לאחי לארהב וזו טיסה מאוד ארוכה וקשה. מהנסיון שלי בפעם שעברה בשל הטיסה והפרשי השעות סבלתי כל התקופה אצלו וגם ימים לאחר מכן כשחזרתי לארץ מאי יציאות סדירות. כלומר הטיסה והפרשי השעות שיבשו לי את זמני היציאות ולכן ימים לא מעטים סבלתי מכבדות ובטן נפוחה וכל מה שמתלוה לזה. יש לציין שכיום יש לי יציאות סדירות כל בוקר (תודה לאל) אבל אני חוששת שמא שוב כשאטוס אליו הכל ישתבש ויקח זמן עד שהיציאות יחזרו לסדרן. האם יש לך עצה בשבילי מה לאכול לפני/בזמן /ואחרי השהיה אצלו כך שלא אסבול מהעצירות הזמנית הזאת כשאחזור לארץ וגם במהלך השהות אצלו שאתרוקן כמו שצריך כל יום כמו שקורה לי כיום. אני כל כך חוששת מזה עד כדי כך שרק בשל זה אני חושבת פעמיים אם לטוס אליו או לא. האם יש איזה צמח/מזון/משהו טבעי שעלי לקחת? אציין שחשוב לי שזה יהיה טבעי, עדיף מאכל/צמח וכד.. רק לא תרופות תודה רבה מחכה לתשובתך

שלום רב, ממליץ להשרות 2 שזיפים בכוס מים למשך הלילה. בבוקר יש לשתות המים על קיבה ריקה ולאכול השזיפים. בנוסף, ממליץ על פעילות אירובית (הליכה, אופניים, ריצה וכו). אני סבור שפעולות אלו יקלו על העצירות ויטיבו עם הרגשתך. חבל להפסיד נסיעה לארהב רק בגלל זה :) שבוע טוב והרבה הנאה רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית