דיקור סיני

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

19/04/2014 | 00:23 | מאת: מיכל

הי. יש לי שאלה: יש לי כאבים במפשעה. האם הדיקור הסיני צריך להעשות ממש באזור המקום הכואב או במקום אחר? אם כן, היכן? אני יודעת שבדיקור יבש עושים במקום הכואב, בנקודת הטריגר, אך להבנתי דיקור סיני לא נעשה במקום הכואב. לא?

מיכל שלום, לא כל כך הבנתי למה התכוונת בשכתבת דיקור יבש אך בדיקור הסיני, במיוחד בשלב האקוטי, לא דוקרים באזור הכואב אלא משפיעים עליו על ידי דיקור בנקודות דיסטליות הנקבעות על פי המרידיאנים המעורבים במקום הכאב. רונן רוזנבלט-ניר

מנהל פורום רפואה סינית