שאלת זכאות לפונדקאות

דיון מתוך פורום  פונדקאות

02/11/2016 | 12:55 | מאת: תמי

שלום, אני בת 37, נשואה ואמא לשני ילדים, יש לי ילד בן 9 וילדה בת 8, הפרש של שנה בניהם, ההריונות הרצופים, ולאחר מכן כשבני הבכור היה בן שנתיים הוא אובחן כאוטיסט, ועוד דברים נוספים שיש בחיים, כל אלו גרמו לי לחלות בדיכאון קליני, אני ומשפחתי עברנו שנים קשות שאני יכולה להגיד בגאווה שהם מאחוריי, אני נעזרת בתרופות פסיכיאטריות וכבר שלוש שנים שאני מתפקדת כאם, רעיה, אישה, ואדם מין המניין. החלום שלי להרחיב את המשפחה שלי אבל הפסיכיאטר שאני נמצאת אצלו במעקב פעם בכמה חודשים ממש המליץ לי לא להיכנס להריון, התרופות שאני נוטלת עלולות לפגוע בעובר, והשינוי ההורמונלי עלול לפגוע במצבי הנפשי. ניסינו לפנות לאימוץ, עברנו את כל המבחנים אך נאמר לנו מכיוון שיש לנו ילד אוטיסט אנחנו נמצאים בעדיפות נמוכה, לטובת הילד המאומץ הם טוענים שלא כדאי לו להיכנס למשפחה עם ילד אוטיסט. מבחינה גופנית אני יכולה לשאת הריון, מבחינה נפשית לא (בנוסף ישנו הסיכון של התרופות שלי) האם ישנה אופציה בארץ שאני אוכל לבצע הריון בעזרת פונדקאות? תודה

תמי שלום כדי לקבל זכאות לפונדקאית בארץ ,צריך לעבור מבחנים וועדות כדומה לתהליך אימוץ. אינני בטוחה אם תקבלו אישור מהועדה. במקרה שלך יש אפשרות לפונדקאות בחו"ל, אשמח לתת לך פרטים אם תצרי איתי קשר. טל:0544443685 בברכה ובהצלחה אידה

25/12/2016 | 13:53 | מאת: שירי אור

אני מציעה לך לפנות לאתי מהועדה לנשיאת עוברים היו תקדימים על רקע נפשי. 02-5080301

מנהל פורום פונדקאות