עמדת ההלכה בנושא פונדקאות

דיון מתוך פורום  פונדקאות

16/02/2016 | 18:01 | מאת: ריבי

מה עמדת ההלכה על פונדקאות? האם הרבנים מתירים לזוגות דתיים ולפונדקאיות דתיות לעשות הליך פונדקאות?

17/02/2016 | 13:24 | מאת: עו"ד תמר רובינשטיין

הליכי פונדקאות מותרים על פי ההלכה. בין חברי הועדה לנשיאת עוברים יושב גם רב (ככל שמדובר בהליך פונדקאות שהצדדים לו הם יהודיים) ואף הוא תומך באופן כללי בהליכי פונדקאות. מרבית הפוסקים ובינהם גם הרבנות הראשית שדנו בעניין הליכי פונדקאות פסקו שאין איסור הלכתי במעשה משום שההפריה נעשית באמצעות הליך רפואי ולא בדרך של יחסי אישות בין האב המיועד לבין האם הנושאת (הפונדקאית) שאינה אשתו. מספר רב של זוגות דתיים עברו בהצלחה הליכי פונדקאות בישראל; כך גם מספר רב של נשים דתיות שימשו כפונדקאיות בהליכי פונדקאות בישראל.

מנהל פורום פונדקאות