מה אומר החוק בישראל לגבי פונדקאות? האם מותר?

דיון מתוך פורום  פונדקאות

16/02/2016 | 14:57 | מאת: רויטל

שלום, מה אומר החוק בישראל לגבי פונדקאות? האם מותר לעשות הליך פונדקאות בישראל על פי החוק? נראה לי זה תחום אפור כזה

17/02/2016 | 13:15 | מאת: עו"ד תמר רובינשטיין

חוק הפונדקאות נחקק בשנת 1996 ומאז הליכי פונדקאות בישראל הינם חוקיים לזוגות הטרו-סקסואליים (גבר ואישה) - נשואים או החיים יחד כידועים בציבור. מכוח החוק הוקמה על ידי משרד הבריאות ועדה לנשיאת עוברים המטפלת בכל הליכי הפונדקאות בישראל. לא מדובר בתחום אפור כלל וכלל. הנושא מוסדר ומפוקח על ידי משרד הבריאות באופן הדוק ביותר. בין היתר משרד הבריאות קבע נהלים ברורים וקריטריונים למי מתאימה להיות אם פונדקאית ומי מההורים המיועדים זכאי לקבל אישור להליך פונדקאות.

מנהל פורום פונדקאות