תשלום לפונדקאית בגין לידה שקטה

דיון מתוך פורום  פונדקאות

06/12/2015 | 09:16 | מאת: מיועדת

שלום רב, הופנינו לפונדקאות על ידי רופא הפיריון שלנו, ונפגשנו עם מספר סוכניות, בכל פעם נמסר לנו כי התשלום עבור הפלה או חלילה לידה שקטה הוא שונה, כאשר בסוכנות האחרונה שהיינו בה נמסר לנו כי אם ארעה לידה שקטה אחרי שבוע 24, הפונדקאית זכאית למלוא התשלום עבור כל ההליך, כך על פי החוק. ביתר הסוכנויות נמסר לנו שהתשלום הוא על פי הסיכום בחוזה (כמובן שאם יש חוק בנושא אז סעיף בחוזה לא יחול בסופו של דבר). מכיוון שבעברנו אובדני הריון רבים, אנו מאוד חוששים לעבור את ההליך בארץ רק בגלל עניין זה, שבסופו של ההליך אנו עלולים להישאר בלי ילד ובלי אפשרות לממן הליך נוסף. זו הסיבה היחידה שאנו שוקלים לעבור את ההליך בחו"ל, למרות שקשה לנו מאוד עם הרעיון. אשמח לדעת האם ידוע לכם בדיוק מכין שאוב המידע כי מדובר בחוק, ואם ניתן לקבל הפנייה מה טוב. תודה על העזרה, נופר

06/12/2015 | 15:38 | מאת: עו"ד תמר רובינשטיין

נופר שלום רב, אין תשובה חד משמעית לשאלה כמה כסף תקבל פונדקאית עבור לידה שקטה או עבור לידת פג אחרי שבוע 24 משום שהתשובה אינה קבועה בחוק או בנהלי הוועדה. העיקרון המנחה על פי הוועדה הוא שבכל נקודת זמן בהליך הפונדקאות יעשה איזון בין מה עברה הפונדקאית (מבחינת ההיריון) לבין התשלום שיישאר בידי הזוג למקרה שהליך הפונדקאות לא יסתיים בלידת ילד חי ובריא. הועדה דורשת כי לקראת סוף ההיריון פונדקאית תקבל כמעט את מלוא התשלום, משום שהיא עברה את ההיריון ומילאה את מחויבויותיה. אכן המצב הקשה מכל בהליך הפונדקאות הוא שלקראת תום ההליך הדברים משתבשים והזוג נותר ללא ילד וגם ללא חלק משמעותי מהכסף. נושא זה מטריד את מרבית הזוגות שמתחילים הליכי פונדקאות. אנחנו לא יודעות מה מקובל בהליכי פונדקאות במדינות שונות בעולם בהם ניתן לעבור הליכי פונדקאות, ומה ההתייחסות שם להריון שהסתיים לקראת סופו ולא בלידת ילד חי. אנחנו לא יודעות איזה חלק מהכסף נותר בידי הזוג. מאחלות לכם הצלחה.

מנהל פורום פונדקאות