תרומה מביצית והליך פונדקאות

דיון מתוך פורום  פונדקאות

22/10/2015 | 16:20 | מאת: אא

שלום אני גבר ללא בת זוג , והייתי מבקש לדעת האם ניתן לקבל תרומה מביצית ולבצע הליך פונדקאת בכדי שאוכל להביא לעולם ילד שהוא ביולוגית שלי . אני מבין שההליך הוא אכן מורכב . האם אפשרי בארץ? האם אפשרי בחול ? מה עלות של תהליך כזה ? בברכה א

22/10/2015 | 16:27 | מאת: עו"ד תמר רובינשטיין

למרבה הצער, בישראל רק זוגות (גבר ואישה) יכולים לעבור הליך פונדקאות, אולם אין מניעה שתעשה הליך פונדקאות בחו"ל. לאחר שהילד ייוולד תידרש לעשות בדיקת אבהות ותוכל לחזור עם הילד ארצה. ההליך מורכב אבל הוא אפשרי ורבים עשו ועושים אותו. העלויות משתנות מארץ לארץ. בהצלחה לך

31/01/2017 | 18:05 | מאת: הגאון מוילנה

בושה וחרפה שיש חוסר זיויון בזכיות להביא ילד בן גבר יחיד לאישה יחידה רק בגלל שלאישה יש רחם. זה פשוט חייב להגיע לעתירה לבית המזפט העליון. כיוון שבאי מתן אישור פונדקאות לגבר יחידני עם תרומת ביצית בישראל בעוד שאישה מקבלת תרומת זרע. יש אפליה העדר פונדקאות שתאפשר לגבר להיות שווה לאישה כיחידני היא פשוט זועקת לשמים. ככה גברים תלוים באישה כדי להיות 4בא. ולשלם כל חודש מזונות בעוד אישה יכולה להביא ילד לבד. זה בכלל לא קשור לזכיות הגאים בישראל וזה שקשרו את זה גרמו נזק קשה חגברים רגילים יחידניים. מעניין שאף משפטן לא פנה לבית משפט בעליון על בסיס זכויות הפרט. עכשיו מרגע שאישה היא אמא חד הורית זה גם קבלת הטבות רסות כספיות וכל הנדרש עבור ילדיה על פי מה שקבוע בחוק להורה יחיד. גבר פשוט לא זוכה לקבל זאת אלא נדרש לשלם מזונות לאישה בשביל שיהיה לו ילד. זה עניין השוואה בסיסית בזכויות הפרט קצת חבל שהחוק לא עבר עם שרת הבריאות והרבה בגלל ששיכו את זה לגאים. הגברים הסטריטים יוצרים הכי דפוקים מכל הנושא. חבל מאוד.

מנהל פורום פונדקאות