פונדקאות

דיון מתוך פורום  פונדקאות

22/10/2015 | 09:50 | מאת: עדי

אנחנו זוג עם שני ילדים , אני בת 47 וחושבים על ילד נוסף באמצעות אם פונדקאית. מהו התהליך שצפוי לנו?

22/10/2015 | 12:26 | מאת: עו"ד תמר רובינשטיין

אתם מעוניינים לעבור את הליך הפונדקאות בישראל? אם כן - אזי ראשית אתם אמורים לקבל את אישור משרד הבריאות להליך. אם יש לכם בעיה רפואית שמונעת ממך להרות והרופא שלך ממליץ על הליך פונדקאות, אתם צפויים לקבל אישור מהוועדה, הגם שיש לכם 2 ילדים. לאחר מכן אתם אמורים לאתר פונדקאית שעומדת בקריטריונים שקבע משרד הבריאות. אתם יכולים לעשות זאת באופן עצמאי או מרכז (חיים חדשים - הוא מרכז). לאחר שאיתרתם פונדקאית יש לערוך עימה חוזה, לקחת אותה לרופא הנשים שלכם שיסביר לה מה יהיה בהליך הפונדקאות בהתייחס אליכם, לבטח אותה בביטוח חיים ובריאות - ולשלוח את המסמכים שלה ושלכם למשרד הבריאות. שם יבחנו את הבקשה ואם הכל תקין יאשרו לכם להתחיל את ההליך. בהצלחה

מנהל פורום פונדקאות